Naslovna Magazin Zdravlje Institut za transfuziju krvi: Apel građanima da daju krv

Institut za transfuziju krvi: Apel građanima da daju krv

Foto: ilustracija

Institut za transfuziju krvi Srbije još jednom je apelovao na sve zdrave, punoletne, savesne i odgovorne građane da u narednom periodu daju krv u Institutu ili u nekoj od ekipa na terenu.

Od planiranih 300, tokom jučerašnjeg dana je prikupljeno svega 150 jedinica krvi.

Institut navodi da će trenutna situacija u vezi sa korona virusom potrajati neko vreme i napominje da i u postojećim okolnostima ima obavezu da obezbedi najmanje 250 jedinica krvi dnevno za zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata u beogradskim zdravstvenim ustanovama i bolnicama u gradovima centralnog regiona Srbije.

Za davaoce krvi uvedene su dodatne mere predostrožnosti koje su sastavni deo uobičajenog izbora davalaca krvi, sa izmenama koje imaju za cilj samo da pojačaju nadzor u novonastaloj situaciji sa corona virusom.

Institut dodaje da je davanje krvi bezbedan proces i da građani ne treba da odustaju od dobrovoljnog davanja krvi zbog situacije u vezi sa korona virusom.

Potrebe za krvlju su konstantne, a samo zahvaljujući dobrovoljnim davaocima krvi možemo da obezbedimo krv za naše najugroženije sugrađane.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine se nalazi u Ulici Hajduk Veljka 9a, a brojevi telefona za kontakt su 48 77 980 i 48 77 972.

IZVORnsuzivo
Prethodna vestVeliki broj Novosađana prijavio se za volontiranje, među njima i poznate ličnosti
Sledeća vestHoroskop za utorak, 17. mart

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here