Naslovna Deca Interaktivne table doprinose modernizaciji nastave

Interaktivne table doprinose modernizaciji nastave

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Opština Pećinci donirala je juče 15 interaktivnih tabli osnovnim školama na svojoj teritoriji i pećinačkoj srednjoj tehničkoj školi. Table je u ime lokalne samouprave uručila Maja Došenović iz Odeljenja za društvene delatnosti pećinačke Opštinske uprave, a kako nam je rekla, nakon današnje donacije sve škole na teritoriji naše opštine biće opremljene interaktivnim tablama.

„Danas smo isporučili 15 interaktivnih tabli osnovnim školama u Ašanji, Obrežu, Donjem Tovarniku, Pećincima, Karlovčiću Deču i Šimanovcima, kao i srednjoj tehničkoj školi u Pećincima, dok će tri table koje su već pripremljene biti isporučene osnvnoj školi u Kupinovu po završetku rekonstrukcije zgrade. Sa prethodnom donacijom opštine i donacijom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, u novoj školskoj godini sve škole na teritoriji opštine biće opremljene interaktivnim tablama“ – izjavila je Došenović i zahvalila se preduzećima Gat doo, Kofikeb doo, Euroimovina doo, Europrojekat doo, Pop invest doo, Vorts tim doo, Metal inženjering doo, Spin doo, Golden grup doo i Agrotrust doo, koja su podržala akciju koju je pokrenula pećinačka lokalna samouprava i donirala ukupno 20 interaktivnih tabli za učenike pećinačkih škola.

Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima uručene su dve table, a kako nam je rekla direktorka ove ustanove Milijana Srdić, matična škola u Pećincima je sada opremljena sa ukupno tri table, a interaktivne table su raspoređene i u svim područnim školama.

„Interaktivne table su novi medij, koji nam omogućava da u nastavi koristimo i multimedijalne sadržaje. Mnogo će nam značiti što imamo mogućnost da osavremenimo nastavu korišćenjem modernih tehnologija, putem kojih deca brzo usvajaju nova znanja“ – izjavila je Srdić.

Sa dve juče donirane table Srednja tehnička škola „Milenko Verkić Neša“ sada raspolaže sa ukupno 5 ovakvih tabli, raspoređenih u kabinetima. Direktor pećinačke srednje škole Danilo Tepša kaže da interaktivne table doprinose modernizaciji nastave.

„Nastavnici mogu da koriste nove nastavne metode i da lakše realizuju nastavni proces. Sve tehnološke inovacije učenicima su zanimljive, jer oni se rađaju i žive sa tim inovacijama, tako da im je ovakva nastava zanimljivija od klasične i bolji su efekti našeg rada“ – rekao je Tepša.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here