Naslovna Srem Pećinci Interaktivni Pažljivko za veću bezbednost dece u saobraćaju

Interaktivni Pažljivko za veću bezbednost dece u saobraćaju

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Za prvake u sve tri osnovne škole na teritoriji pećinačke opštine, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Pećinci obezbedio je priručnik „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, sa ciljem da se kod najmlađih razvije kultura ponašanja u saobraćaju i da se poveća bezbednost dece u saobraćaju.

Prvacima u pećinačkoj osnovnoj školi priručnik su, 14. decembra, uručili predsednik opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja Milan Stepanović, član Saveta Milan Mijić, direktorka škole Milijana Srdić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti pećinačke Opštinske uprave Zorica Lukač.

Ova akcija, koja se realizuje već godinama, jako je lep vid saradnje između lokalne samouprave i škola, ocenila je Milijana Srdić.

Dobro je to što deca dobijaju konkretan materijal, odnosno knjigu u kojoj su konkretno pobrojana pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju i bojanku, tako da učitelji sa njima prolaze kroz konkretne situacije u saobraćaju i kako u tim situacijama treba da se ponašaju. To je najbolji način da deca usvoje znanja koja će doprineti njihovoj većoj bezbednosti u saobraćaju – ocenila je Srdić.

Milan Stepanović je podsetio da se ova akcija u opštini Pećinci realizuje već sedmu godinu zaredom, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja i Policijskom stanicom Pećinci, i da su rezultati vidljivi, jer u opštini Pećinci u tom periodu nijedno dete nije nastradalo u saobraćaju.

Od prošle godine Pažljivkova pravila su postala interaktivna, ali su ove godine dodatno usavršena, kaže Milan Mijić.

Na telefon ili tablet se preuzima aplikacija očitavanjem QR koda sa priručnika. Kada se aplikacija aktivira, telefon ili tablet se samo usmere na stranicu iz priručnika, aplikacija prepoznaje stranicu i na uređaju se aktiviraju video zadaci na temu koju ta stranica obrađuje. Tako deca dobijaju priliku da, praktično, kroz video igricu stiču nova znanja o saobraćaju. Najbolje bi bilo da deca aplikaciju koriste uz podršku i nadzor roditelja i nastavnika – izjavio je Mijić.

Podeljeno je ukupno 240 priručnika, a dobio ih je svaki prvak u opštini Pećinci, kao i učenici specijalnih odeljenja u školama u Pećincima i Kupinovu.

Foto: Opština Pećinci

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here