Naslovna IT Interesovanje privrednika iz Vojvodine za izvoz u Kinu

Interesovanje privrednika iz Vojvodine za izvoz u Kinu

PODELI
Foto: Pokrajinska vlada Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i izvršni viceguverner kineske provincije Hajnan Mao Čaofeng potpisali su u Kini, u gradu Boao, Sporazum o uspostavljanju i razvijanju prijateljskih odnosa i saradnje između AP Vojvodine i provincije Hajnan.

Irig: Sajam vinogradarstva i voćarstva 14. aprila!

Dve strane saglasne su u tome da će uložiti zajedničke napore, kako bi promovisale prijateljske kontakte među ljudima i ekonomski i trgovinski protok, saopštila je Pokrajisnka vlada.

Na taj način bi se aktivno sprovodila svaka razmena i saradnja u oblasti poljoprivrede, visoke tehnologije, turizma, kulture i u drugim oblastima.

Sremska Mitrovica: Obezbeđenje diskoteke dobilo otkaz!

Mirović je istakao da postoji interesovanje privrednika iz Vojvodine za izvoz u pokrajinu Hajnan, ali i za, kako je naveo, direktno investiranje s kompanijama, ocenjujući da je potpisani dokument okvir za sklapanje dugoročnih poslova zainteresovanih privrednika i poljoprivrednika.

Kako je dodao Mirović, dogovorena je i isporuka prvih količina vina iz AP Vojvodine, lancu hotela grupe Vizun.

U toku poslednja faza rekonstrukcije puta ka Fruškoj gori – Vrednost projekta 305 miliona dinara

Ranije danas, Mirović je prisustvovao Godišnjoj konferenciji Boao foruma za Aziju 2019 u formatu dijaloga, gde je pred visokim zvaničnicima iz Kine i celog sveta predstavio ekonomske, privredne i turističke potencijale AP Vojvodine.

Tema panela ovogodišnje konferencije bila je “Mogućnosti i izazovi za povezivanje Udruženja zemalja Jugoistočne Azije i Kine i luka slobodne trgovine Hajnana”.

Svečanu ceremoniju početka konferencije otvorio je predsedavajući Foruma Ban Ki Mun, a glavni govornik bio je premijer Narodne Republike Kine Li Kećijang.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here