Naslovna Srem Ruma Milion evra biće uloženo u Gerontološki centar “Srem”

Milion evra biće uloženo u Gerontološki centar “Srem”

PODELI

Ugovor o finansiranju radova na dogradnji i rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji zgrada Gerontološkog centra “Srem” Ruma potpisan je danas. Ugovor su potpisali: ispred Vlade AP Vojvodine Zorica Lazić, v.d. direktorka Uprave za imovinu AP Vojvodine, predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i direktor Gerontološkog centra”Srem” dr Zoran Slavujević. Ceo posao dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije zgrade Gerontološkog centra “Srem”, vredan 98 miliona dinara bez PDV-a, finansira Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije, koja je prenela apsolutna investitorska prava na Opštinu Ruma.

“Stekli su se uslovi da uđemo u proceduru raspisivanja tendera, a pre toga ćemo poslati zahtev za saglasnost Kancelariji za javna ulaganja, s obzirom da smo ovim Ugovorom dobili investitorsko pravo da sprovedemo proceduru javne nabavke. Gerontološki centar “Srem” je u ovom momentu jedan od najbolje organizovanih i najkvalitetnijih domova za stara lica na teritoriji Srbije. Ipak, uvek ima prostora za poboljšanje, tako da će sa novim ulaganjima uslovi za boravak starih lica biti još kvalitetniji, podignuti na viši nivo”, izjavio je predsednik Mančić.

“Dobijanje sredstava od Kancelarije za javna ulaganja pokazuje da brinemo o toj kategoriji stanovništva. Bez obzira na to što je Gerontološki centar u Rumi u nadležnosti Pokrajinske vlade, mi smo kao lokalna samouprava osetili potrebu, prijavili se na konkurs i uspeli da dobijemo iznos od gotovo milion evra za adaptaciju, renoviranje i nadogradnju doma za stara lica. Nakon radova dobićemo svakako još jednu lepu sliku grada i opštine, ali primarni cilj je da se korisnicima omogući što kvalitetniji boravak”, poručio je Mančić.

Direktor Gerontološkog centra “Srem” dr Zoran Slavujević se u ime celog kolektiva Ustanove zahvalio Kancelariji za javna ulaganja Republike Srbije, pokrajinskoj administraciji i rumskoj lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom Slađanom Mančićem. On je napomenuo da su predstojeći radovi na dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji Ustanove odraz velike brige za socijalnu politiku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here