Naslovna Dogadjaj Irig i Ruma uveli vanrednu situaciju: Radno vreme ugostiteljskih objekata do 21...

Irig i Ruma uveli vanrednu situaciju: Radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 sat

PODELI
Foto: rtv

Uvedena je vanredna situacija na teritoriji cele Opštine Ruma, s obzirom na to da broj obolelih od Kovida 19 u Rumi prema poslednjim zvaničnim podacima saopštenim od strane Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici iznosi 55, čime su se stekli uslovi za donošenje ovakve odluke od strane opštinskog štaba. Osim toga, donete su i strože mere prevencije širenja virusa Kovid 19. 

“Jedna od glavnih mera je da se na teritoriji Opštine Ruma od danas ograniči radno vreme svih ugostiteljskih objekata do 21 sat. Za ugostiteljske objekte važi i preporuka da točenje alkohola vrše do 20 časova da bi olakšali sebi, to jest njihovim radnicima posao, ali je naredba da radno vreme od danas svih objekata bude do 21 sat. To je mera koju će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i naše inspekcijske službe početi da kontrolišu već večeras i u narednih nekoliko dana će upozoravati i davati sugestije svim vlasnicima da se ta mera mora poštovati“, saopštio je Slađan Mančić, komandant Štaba za vanredne situacije Ruma.

Druga mera koja je doneta na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije je da se zabrani održavanje svih manifestacija, proslava, izložbi itd. na teritoriji opštine bez prethodne saglasnosti.

“To je mera koja na neki način drži pod kontrolom dešavanja u našem gradu i nadam se da će svi ljudi koji se time bave pre svega iz oblasti kulture to poštovati i na taj način ćemo imati uvid u mnoge stvari u koje do sada nismo imali. To se odnosi i na vlasnike velikih objekata, restorana, sala za izdavanje koji su odgovorni pred zakonom i ne bi smeli u ovom momentu da organizuju rođendane, svadbe, proslave bilo kakve vrste, a da se pre toga nisu obratili Štabu za vanredne situacije. Treća mera, koja je podrška privredi, odnosi se na zakupce ugostiteljskih objekata. Odluka koja je danas doneta na Štabu je da zakupnina počev od meseca novembra pa do kraja vanredne situacije bude umanjena za 50 procenata”, dodao je Mančić.

Od ostalih mera doneta je naredba upravnicima stambenih zajednica da se organizuje dezinfekcija, a naložene su i mere Komunalcu da ponovo radi dezinfekciju u centru, na trgovima, na pijaci. Što se tiče sportskih takmičenja koja se privode kraju, stoje naredbe da se odigravaju bez prisustva publike sa ograničenim brojem ljudi.

Irig proglasio vanrednu situaciju

Zbog povećanog broja obolelih od Korona virusa, opštinski Štab za vanredne situacije Opštine Irig proglasio je danas vanrednu epidemiološku situaciju.

To podrazumeva pooštravanje mera zaštite od korona virusa, ograničavanje okupljanja, i potpunu zabranu proslava. U Irigu 17 lica zaraženo je virusom kovid 19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here