Naslovna Dogadjaj Irig: Nadzorne kamere kao prevencija napada na medicinsko osoblje

Irig: Nadzorne kamere kao prevencija napada na medicinsko osoblje

PODELI
Foto: RTV

Napadi na medicinsko osoblje u bolnicama i domovima zdravlja, nažalost, nisu retkost. Mnogi mediji prenosili su o ovakvim i sličnim slučajevima u Sremu i čitavoj Srbiji, a postavlja se pitanje kako stati na put ovakvom ponašanju, i podići sigurnost pacijenata. Kako saznajemo, kroz neke neprijatne situacije nedavno su prolazili i zaposleni Doma zdravlja u Irigu.

Irig: Gasifikacija i razvoj opštine

Dom zdravlja u Irigu zajedno sa hitnom službom ima veliki procenat zaposlenih žena, a dešavalo se da u toku treće smene dožiljavaju neprijatnosti sa raznim napadnim pacijentima. Zato se došlo na ideju da ovaj problem bude rešen nadzornim kamerama.

Podsetićemo se, i u hitnoj službi Sremske Mitrovice pre izvesnog vremena dogodio napad na lekara, kada je razbesneli pacijent pri tom demolirao ambulantu. Iako u Irigu do sada nije bilo do te mere ozbiljnih slučajeva, cilj je preduprediti ih.

Za “Stazu zdravlja” i “Dečiju radost” opštini Irig odobreno 117 miliona

U rešavanju problema Dom zdravlja kao i uvek ima veliku podršku оpštine, koja će izdvojiti sredstva za ovu namenu.

A u DZ u Irigu čine sve da smanje nezadovoljstvo pacijenata u slučaju gužvi,i poboljšaju uslove za lečenje. Upravo zato po prvi put organizuju Dan otvorenih vrata, 13. marta od 18 časova u sali Skupštine Opštine, kada će svi građani moći da iznesu primedbe i sugestije.

Vučić u Belegišu: “Gradićemo autoput Ruma – Šabac – Loznica”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here