Naslovna dogadjaji Irig: Sajam vinogradarstva i voćarstva 14. aprila!

Irig: Sajam vinogradarstva i voćarstva 14. aprila!

PODELI

Sajam vinogradarstva i voćarstva VIVO Irig, održaće se 14. aprila u ovoj vojvođanskoj opštini. Kako je istakao Zoran Keserović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, ovaj sajam specijalziovan je isključivo za voćarstvo i vinogradarstvo, pa je kao takav jedinstven u Srbiji.

Sremska Mitrovica: Obezbeđenje diskoteke dobilo otkaz!

Za sajam je planirana i prodajna izložba opreme, mašina, traktora, raznih alata, sadnog materijala, zaštitnih sredstava, ograda, beračica, tehnike za navodnjavanje, žice, stubova, hemijske zaštite, pakovanja, transporta, gume, plastike, sušara, oprema za pčelare itd.

Kako je rekao direktor Agencije za ruralni razvoj opštine Irig Fedor Pušić, aprilski VIVO ponudiće voćarima i vinogradarima aktuelna saznanja na brojne goruće teme iz oblasti izvoza-prodaje voća i vina, agrotehnike, zaštite, proizvodnje, agrarne politike, investicije…

Savršena podna obloga za vašu kuću!

Pored edukativnog dela, među događajima na sajmu naći će se i mala škola kalemarstva, izbor noviteta Sajma, izložba suvih šljiva, kao i ponuda fondova.

Organizatori Sajma su Agencija za ruralni razvoj opštine Irig i Udruženje Agroprofit iz Novog Sada, dok je Opština Irig pokrovitelj. Želja organizatora je da ova sajamska manifestacija zaživi, postane prepoznatljiva i na taj način unapredi položaj lokalne samouprave.

HAPŠENJE U RUMI!

– Nadam se da će Irig dobiti jednu manifestaciju koja će se ustrojiti i održati i zahvaljujući kojoj će Irig biti nadaleko prepoznatljiv kao prestonica voćarstva i vinogradarstva. – rekao je Pušić.

Sajam VIVO Irig, pored Opštine Irig koja je pokrovitelj, ima podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada i Opštine Osečine.

U toku poslednja faza rekonstrukcije puta ka Fruškoj gori – Vrednost projekta 305 miliona dinara

– Sajam koji organizujemo je dobar pokušaj da afirmišemo ovu delatnost i da voćarima i vinogradarima na domaćem terenu otvorimo mogućnost da vide savremene mašine i da čuju kako bolje postići rodnost. Imamo nameru i podršku da sajam prati nauka i struka i da ga sve to uz nas podiže – rekao je Stevan Kazimirović, predsednik opštine Irig.

Sajam će se održati na prostoru pored stadiona FK Radnički u Irigu s početkom u 9 časova, a detaljna satnica programa biće uskoro poznata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here