Naslovna Dogadjaj Irig u evropskom projektu promovisanja građanskih vrednosti

Irig u evropskom projektu promovisanja građanskih vrednosti

PODELI
Foto: dnenvik

IRIG: Povodom učešća u projektu „Promovisanje evropskog načina života, podsticanje solidarnosti i interkulturalnog dijaloga PRO EU”, u Opštini Irig održan je sastanak radne grupe.

Irižani su kao partner u ovom evropskom projektu, zajedno sa drugim udruženjima iz regiona gostovali nedavno u slovenačkom Ormožu.

Nosilac projekta Udruženje „Ljudska univerza” iz Ormoža, bilo je domaćin događaja koji je okupio oko 350 učesnika iz zemalja partnera- pri čemu je Opština Irig bila jedini predstavnik Srbije. Projekat se realizuje od septembra prošle godine, a trajaće do 20. aprila 2020. i želi da poveća učešća građana u lokalnim i evropskim inicijativama koje podstiču društveno delovanje, volontiranje i interkulturalni dijalog na nivou EU.

Skup u Ormožu počeo je prezentacijom svih partnera, a nastavljen je zanatskim radionicama i izložbom tradicionalnih zanata iz svake partnerske zemlje. Nastavljen je prezentacijom evropske zajednice solidarnosti volontera -ECE sa prezentacijom najboljih praksi, raspravom o solidarnosti i međukulturnoj Evroviziji, što je proširilo znanje učesnika o različitim kulturama. Projekat će biti završen sastankom o evaluaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here