Naslovna Srem Ruma Karavan radosti Sportskih igara mladih obisao je Irig

Karavan radosti Sportskih igara mladih obisao je Irig

PODELI

Karavan radosti Sportskih igara mladih Srbije  prošao je i Irigom. Gradić na obroncima Fruške Gore ugostio je puno mališana iz ove opštine, ali bilo je i dece iz Lazarevca i Smedereva, koji su preko Iriga tražili put za državno finale u Beogradu.

Igre su na gradskom stadionu otvorili Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine Irig, Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije, Lazar Pilipović, sekretar Sportskog saveza opštine Irig, Marko Kelember, glavni SIM koordinator za Irig, Srđan Budimčić, asistent SIM koordinatora za ovu opštinu, Zorica Mijatović, sportska direktorka SIM Srbije i Marija Mihajlović, asistent predsednice SIM Srbije.
Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Ove godine u Srbiji slave 5. rođendan. SPORTSKE IGRE MLADIH podržane su od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i članica su Sportskog saveza Srbije i Saveza za školski sport Srbije.
Kada mi je prošle godine naš saradnik Slobodan Đurić predložio da i mali Irig bude deo velike SIM priče, obavili smo razgovore u ovom gradu i nismo pogrešili. Irig je srce Fruške Gore, i ovde se uvek lepo osećamo. Drago mi je što imamo više dece nego prošle godine. To znači da su se Igre zavolele – istakla je predsednica SIM Srbije, Ivana Jovanović.
Mališani koji su bili na otvaranju ovacijama su ispratili baklju prijateljstva koju je u Irigu nosila Ivana Lončar, prvakinja u atletici SPORTSKE OLIMPIJADE ŠKOLSKE OMLADINE VOJVODINE.
Karavan radosti i prijateljstva Sportskih Igara mladih Srbije ove godine održava se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije. Na još preko 120 terena organizuju se takmičenje u malom fudbalu, Coca Cola Cup Srbije 2018.
Cilj svih zajedno, kroz druženje i sport, je da promovišemo način života čiji su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao najdelotvorniju alternativu svim negativnim uticajima današnjice.

Voditeljka progranma se zahvalila pokroviteljima, sponzorima i donatorima bez kojih Igre ne bi mogle da budu realizovane na ovakav način: Vladi Republike Srbije, MINISTARSTVU PROSVETE, NAUKE i TEHNOLOŠKOG RAZVOJA, Ministarstvu omladinu i sporta, Kompanijama Coca Cola i Podravka, Hotelu FALKENŠTAJNER, medijskom pokrovitelju RADIO TELEVIZIJI SRBIJE, medijskim partnerima ARENA SPORT, SPORT KLUB, N1 i dnevnom listu BLIC.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here