Naslovna Srem Inđija IRIG: Vrtić “Dečija radost” dobio najvišu ocenu

IRIG: Vrtić “Dečija radost” dobio najvišu ocenu

PODELI
Preuzeto sa http://vrticirig.blogspot.com/
Preuzeto sa http://vrticirig.blogspot.com/

Iriški vrtić  “Dečija radost” ocenjena je najvišom ocenom, sa sto posto ostvarenosti svih sedam oblasti kvaliteta rada, od strane Komisije koju je imenovala Školska uprava Novi Sad.

Ujedno, ovo je i prva predškolska ustanova Južno-bačkog i Sremskog okruga koja je vrednovana spoljašnjom evaluacijom.

Ovo vrednovanje za cilj ima da se jasno prikažu standarti i kvaliteti edukativnih ustanova u Srbiji, ali i da se isti poboljšaju. “Dečija radost” posebno se ponosi povećanim brojem predškolaraca, uvođenjem specijalizovanih programa, uključenjem dece iz društveno osetljivih kategorija, kao i podrškom koja se pruža deci i porodici kroz mnogobrojne nivoe saradnje i aktivnosti.

Uspeh ove predškolske ustanove bio je i povod za učešće na Aktivu direktora predškolskih ustanova i osnovnih škola Južno-bačkog i Sremskog okruga u Sremskim Karlovcima, gde je ovaj vrtić predstavljen kao primer dobre prakse u oblasti “Podrška deci i porodici u predškolskoj ustanovi”.

Do najviše ocene doveo je doprinos u realizaciji predškolskog vaspitanja i obrazovanja, uključenost svih relevantnih institucija, kao i angažovanost i trud zaposlenih. Cilj jeste kreiranje bezbedne i sigurne sredine za razvoj dece, a iz ovog vrtića smatraju da ih ovaj uspeh obavezuje da se u ostvarenju ovog cilja trude još više.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here