Naslovna Hronika Irig završava kanalizacionu mrežu!

Irig završava kanalizacionu mrežu!

PODELI
Foto: Dnevnik.rs

Kanalizaciona mreža je urađena u gotovo čitavom naselju Irig u tri faze tokom 2005., 2007. i 2009. godine, ističu iz Opštine Irig.

Turski majstori u Sremskoj Rači!

Opština Irig dobila je novac za izradu projektno-tehničke dokumentacije završetka izgradnje kanalizacione mreže u naselju Irig, putem konkursa Pokrajinskog sekreterijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Vrednost izrade dokumentacije košta milion i po dinara, od čega je Sekreterijat obezbedio milion dinara, dok ostatak finansira Opština Irig.

– Kanalizaciona mreža je urađena u gotovo čitavom naselju Irig u tri faze tokom 2005., 2007. i 2009. godine. – ističu iz Opštine Irig. – Preostalo je da se ugradi još 7,5 kilometara cevi, što će biti urađeno, odmah po završetku projektno-tehničke dokumentacije, te raspisivanja javne nabavke. – kažu iz ove sremske opštine.

Za preradu mesa i mleka 20 miliona dinara!

Oni navode da se završetkom kanalizacione infrastrukture u Irigu jačaju kapaciteti opštine, kao i da se stvaraju mogućnosti za konkurisanje za bespovratna sredstva za izgradnju objekta kod nacionalnih fondova, kao i fondova Evropske unije, kredita, i najbitnije povećava se životni standard građana i stvaraju uslovi za privredni razvoj, te povećavava mogućnost privlačenja direktnih investicija.

Pokrajinski sekreterijat za regionalni razvoj, međurigionalnu saradnju i lokalnu samoupravu podelio je ukupno 17,7 miliona dinara za petnaest opština i gradova iz Vojvodine na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja ovih jedinica lokalnih samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here