Naslovna Srem Irig IRIŠKA DEČIJA USTANVA MEĐU FINALISTIMA Međunarodnog festivala „KREATIVNA ČAROLIJA“

IRIŠKA DEČIJA USTANVA MEĐU FINALISTIMA Međunarodnog festivala „KREATIVNA ČAROLIJA“

PODELI

Dečija ustanova „Dečija radost“ iz Iriga plasirala se u finale 15. Međunarodnog festivala „Kreativna čarolija“ koji je održan u subotu, 25. maja 2019. godine u Banji Vrujci.

Prema oceni stručnog žirija Festivala, naša Ustanova uzela je učešće u finalnom krugu u kategorijama likovno i dramsko stvaralaštvo, kao i u Karnevalu dečijih čudesa „Narodi sveta“.

U kategoriji likovno stvaralaštvo grupni rad je vrednovan, a stručni žiri je dodelio drugu nagradu deci pripremnih predškolskih grupa objekta „Čarolija“ Irig. Kada je u pitanju dramsko stvaralaštvo, naša Dečija ustanova nastupila je sa lutkarskom predstavom „Čudna mi čuda“ lutkarske sekcije „Čarolija“ Irig, vaspitača Đorđa Orolickog i Marijane Petrović. Ova predstava našla se u konkurenciji sa osnovnoškolskim grupama, gde je prepoznata kao izuzetna i za koju je osvojila nagradu za najbolji scenski govor.

Nakon karnevala i lutkarske predstave, deca i roditelji imali su priliku da posete „Čarobno selo“, upoznaju se sa konceptom rada učionice na otvorenom, a deca su uživala u druženju i igri sa drugarima iz drugih vrtića i škola.

  • Bila je privilegija naći se na listi prijavljenih učesnika, a plasirati se u finale u navedenim kategorijama je za nas predstavljalo i samu pobedu – rekla je direktorka Dečije ustanove, Jelena Vidanović.

Direktorica je dodala da veliku zahvalnost upućuju roditeljima koji su im bili ogromna podrška.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here