Naslovna Srem Sremska Mitrovica Iskra Gligorić nova mlada gradonačelnica Sremske Mitrovice

Iskra Gligorić nova mlada gradonačelnica Sremske Mitrovice

PODELI
Foto rtv

SREMSKA MITROVICA – Povodom svetskog dana deteta a u okviru Novembarskih dana u Sremskoj Mitrovici danas je jednogodišnji mandat malog gradonačelnika dobila učenica drugog razreda osnovne škole “Sveti Sava” Iskra Gligorić. Devojčica je napisala najbolji sastav od 22 pristigla rada iz 5 osnovnih škola a mandat joj je predao prethodni mali gradonačelnik dok je prijem kod pravog gradonačelnika obavljen danas u Gradskoj kući.

Sastavom na temu “Ja gradonačelnik vodim grad svojom maštom” devojčica Iskra Gligorić izabrana je od mnoštva radova kao pobednik literarnog konkursa koji kao nagradu ima jednogodišnji mandat malog gradonačelnika Sremske Mitrovice. Dete koje pobedi svojom originalnošću i maštom narednih godinu dana prati pravog gradonačelnika na dešavanjima u Gradu na Savi, a nova mala gradonačelnica želela bi da poseti nekoliko mesta na početku svog mandata.

Izbor malog gradonačelnika održava se u okviru manifestacije Novembarski dani već nekoliko godina za redom, a na ovaj dan lokalna samouprava otvorena je za najmlađe Mitrovčane.

Novoj gradonačelnici mandat je predao Vukašin Puđa, a devojčica je dobila prigodne poklone kao i ostvarenje želje da poseti azil za pse i Mitrovački hipodrom.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here