Naslovna Dogadjaj Isporučeno još 450 kg čepova

Isporučeno još 450 kg čepova

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Prošle nedelje u Pećincima je predata nova količina prikupljenih čepova od plastične ambalaže u okviru akcije “Čep za hendikep”, u kojoj pećinačka lokalna samouprava, kao i brojna preduzeća, javne i obrazovne ustanove, udruženja građana sa teritorije opštine Pećinci, učestvuju već pet godina.

U prošlonedeljnoj isporuci Udruženju “Čep za hendikep” predato je 450 kg od pet ambalaže, a po rečima Maje Došenović iz opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti, na teritoriji naše opštine akcija je veoma uspešna pre svega zbog izuzetne humanosti meštana pećinačke opštine koji su na samom početku akcije shvatili da uz minimalan trud, kao što je ubacivanje plastičnog čepa u kutiju sa oznakom “Čep za hendikep”, nekome mogu mnogo da pomognu. Takođe, ona dodaje, i da su ovaj put najveće količine prikupili preduzeće Luki komerc, Opštinska uprava Opštine Pećinci, a Crveni krst Pećinci redovno, već godinama, pomaže prilikom preuzimanja čepova.

Kako nam je rekao Zoran Martinov predsednik Udruženja “Čep za hendikep” od prodaje prikupljenih čepova obezbeđuju se sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala za paraplegičare, i pozvao osobe sa invaliditetom sa teritorije opštine Pećinci da se jave udruženju “Čep za hendikep” i da apliciraju za pomagala ukoliko su im potrebna, i to putem sajta udruženja www.cepzahendikep.org, gde se, takođe, može preuzeti formular za dodelu ortopedskih pomagala.

“Jako je lepo da se ljudi sve više i više uključuju u našu akciju. Moram još jednom da pohvalim pećinačku opštinu jer ste najorganizovanija opština u Srbiji po količini prikupljenih čepova, i zaista svaka pohvala za meštane opštine Pećinci. Kada nas vi pozovete, mi znamo da ćemo da napunimo kombi. Ja i dalje pozivam osobe sa invaliditetom sa teritorije vaše opštine da nam se jave ukoliko im je potrebno pomagalo, procedura je vrlo jednostavna i kratak je dok od podnošenja zahteva do donacije. Trenutno je bio mali zastoj zbog epidemije korona virusa, ali sada nastavljamo sa prikupljanjem sredstava za kupovinu uspinjače – gusenice za stepenice za jednog dečaka iz Kruševca, a potrebno je prikupiti oko 1,5 tone plastičnih čepova. Nadamo se da ćemo u narednih mesec dana uspeti da realizujemo ovu donaciju” – rekao je Martinov.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here