Naslovna Hronika ISPOVEST mitrovačkog policajca i zatvorskog čuvara: “TUKLI SU NAS, SEKLI LICA I...

ISPOVEST mitrovačkog policajca i zatvorskog čuvara: “TUKLI SU NAS, SEKLI LICA I NA KRAJU UPUCALI”

PODELI

U krvavom sukobu koji se dogodio u kafeu “Palata” u Sremskoj Mitrovici lakše su povređene su dve devojke, a policajac i zatvorski čuvar su sa Odeljenja hirurgije mitrovačke Opšte bolnice u ispovesti objasnili da im fizičke rane zarastaju, ali da se sa onim psihičkim i dalje bore.

Policajci Vladimir Nedeljković (33) i Miroslav Manjoš (33) ispričali su šta su sve pretrpeli i šta se tačno dogodio kobnog dana.

 “Napali su nas s namerom da nas ubiju. Tukli su nas flašama, stolicama, sekli noževima i na kraju su pucali u nas. Imam dva opiljka od zrna u glavi na dubini od oko tri milimetra i lekari još većaju šta da rade. Toliko su nas masakrirali da su morali da me reanimiraju”, ispričao je za Blic Nedeljković, ali radi daljeg toka istrage neke detalje strogo čuva.

Nedeljkoviću su vrat, uši i celo lice isečeni udarcima flašama, nožem mu je probodena leva šaka. Nad njim su iživljavali i dok je bio u nesvesti. Sedeli su na njemu i udarali ga stolicama, a na kraju su pucali na njega. Na sreću, promašili su, ali ga je zrno koje se raspalo pogodilo u glavu.

Kako je izjavio izvor blizak istrazi, Nedeljković je odranije poznavao napadače jer je duže vreme radio na istragama njihovih krivičnih dela.

“Ne želim da iznosim detalje. Sve će to istraga utvrditi i uzdam se u profesionalnost kolega. Istina je da su nam napadači poznati od ranije i da pripadaju jednoj kriminalnoj grupi sa čijim radom je policija dobro upoznata. Iskreno se nadam da će im ovo biti poslednji put da čine ovakva zlodela. Ako im sada ne stanemo na put, ja ću skinuti uniformu i odseliti se iz zemlje”, ispričao je revoltirano policajac Nedeljković.

Njegov kolega Miroslav Manjoš (33) koji radi kao zatvorski čuvar zahvalan je lekarima na izuzetnoj profesionalnosti i umeću jer su uspeli da mu spasu uvo koje mu je odsečeno prilikom napada, piše Blic.

Lekari su mi spasli uvo i za dan ili dva treba da me prebace na Odeljenje ORL pa ćemo videti šta će biti dalje. Sluh mi se povratio, ali još ne znam u kom procentu jer je sve zašiveno i otečeno. Najkritičniji je bio ubod nožem. Imam ranu duboku 15 centimetara kod bubrega i lekari kažu da sam dobro prošao jer su mi zabili nož i rotirali ga u neposrednoj blizini jedne od glavnih aorti. Kažu da su nju pogodili, iskrvario bih za par minuta”, ispričao je Manjoš uz napomenu da brojne posekotine od flaša i skakanja po glavi i telu ne želi ni da pominje.

Napadači i dalje u bekstvu

Kako smo nezvanično saznali radi se o kriminalnoj grupi iz Laćarka čiji su članovi više puta osuđivani zbog raznih krivičnih dela.

Ta grupa je niže pozicionirana u kriminalnom miljeu. To je prava banda neotesanih kriminalaca i siledžija uzrasta od 20 do 50 godina, a hapšeni su zbog raznih krivičnih dela – od nasilničkih i krvnih delikata, preko falsifikovanja novca do teških krađa i dilovanja narkoticima. Jedan od napadača je baš taj vikend pušten iz zatvora uslovno. Za njima se intenzivno traga i, budući da ih poznajemo odranije, nadamo se da ćemo ih brzo uhapsiti i da će dobiti zaslužene kazne koje će ih na duže vreme skloniti sa ulica. Pretpostavljamo da je motiv za napad bila činjenica da je Nedeljković radio na njihovom razotkrivanju i privođenju pravdi zbog raznih kriminalnih dela, a da je Manjoš tu, nažalost, ispao kolateralna šteta – ispričao je sagovornik Blic-a upućen u detalje istrage.

Podsetimo, policajci su napadnuti dok nisu bili na dužnosti, a zbog tog incidenta uhapšen je M. V. kome je tužilac koji je ovo delo kvalifikovao kao teško ubistvo u pokušaju odredio pritvor.

Policija traga za još minimum pet osoba osumnjičenih da su učestvovali u brutalnom napadu na Nedeljkovića i Manjoša.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here