Naslovna Hronika Ispovest Mitrovčanina, uspešnog fudbalera Večitog rivala: Ako niste znali, vi ste PINK...

Ispovest Mitrovčanina, uspešnog fudbalera Večitog rivala: Ako niste znali, vi ste PINK PANTER! (FOTO)

PODELI
Foto: Profimedia

Stravičan sudar i nož na stolu nikad neće zaboraviti.

Da život piše romane, videlo se u primeru Mladena Lazarevića. Svojevremeno jedan od najboljih defanzivaca srpskog fudbala, stigao je u Partizan kao veliko pojačanje iz Zemuna i ubrzo postao standardan u timu crno-belih.

Sve je išlo kao u najlepšem snu: treninzi, utakmice, ovacije sa tribina, brzo je stekao ugled kod navijača.

A onda je došla kobna 2008. godina i život momka rođenog u Sremskoj Mitrovici pretvorio se u pakao. Ozloglašeni pripadnik najčuvenije kriminalne grupe, gle čuda, isto se zvao i prezivao kao fudbaler crno-belih.

Spektakularna krađa dijamanata, u vrednosti više od 10.000.000 dolara, koja se dogodila u prestonici Emirata, donela mu je velike probleme. Partizanov igrač je bio već na aerodromu, kada se ekspedicija Parnog valjka ukrcavala u avion za povratak iz Dubaija. Priveden je i poslat na ispitivanje u policijsku stanicu.

Isplivali detalji užasa iz Vrdnika: Mirjanu otac davao starcima za novac

– Zbog čoveka koji se zove i preziva isto kao ja, a koji je učestvovao u najvećoj pljački dijamanata u Emiratima, doživeo sam niz neprijatnosti. Znao sam za taj slučaj, jer me je, kada se to desilo, drug me je pozvao i rekao da je izašlo moje ime u novinama. Tada smo se šalili na račun toga, ali u Dubaiju mi nije bilo nimalo prijatno. Nije mi jasno kako je napravljena greška u identifikaciji kada imaju sliku mog imenjaka, koji je četiri godine stariji od mene. I rodom je Nišlija, a ja iz Sremske Mitrovice.

U Srbiji nestalo blizu 500 dece od početka godine

U početku je sve izgledalo kao „neslana šala“…

– Znao sam da nije u pitanju nameštaljka, jer sam imao problema još na ulasku u zemlju. Tada su me na graničnom prelazu zadržali četiri časa jer se moje ime nalazilo na poternici. Nisam se zabrinuo jer je bilo još nekih grešaka. Tokom 14 dana boravka u Dubaiju nisam imao problema i mislio sam da je nesporazum izglađen, ali nije bilo tako.

Igrači, tadašnje rukovodstvo i ekspedicija Partizana bila je u čudu.

– Prvu carinsku kontrolu sam prošao bez problema, ali sa druge su me vratili policajci. Moji saigrači su se već ukrcali u avion, a ja sam sedeo i čekao da mi se neko obrati. Onda su me odveli u jednu, pa u drugu kancelariju, ali osim obrazloženja da se moje ime nalazi na poternici, ništa drugo mi nije rečeno. Posle pet sati boravka na aerodromu doneli su moju torbu tešku oko 80 kilograma i s njom na leđima počeli da me vodaju sa jednog kraja aerodroma na drugi.

Tu se problemi nisu završili za srpskog fudbalera, koji danas brani boje Mačve iz Šapca.

– Do tada se nisam uplašio. Policajci koji su bili pored mene nisu bili ljubazni, ali me nisu ni maltretirali. Posle nekoliko sati šetanja od jedne kancelarije do druge, došla je „marica“ u kojoj je bila neka Kineskinja. Ona je imala lisice, ali ih meni nisu stavljali. Po njenim rečima bila je uhapšena zbog vize, a i muž joj je valjda radio nešto protivzakonito. Nisam znao kuda me voze. U jednom trenutku sam primetio da smo sišli sa asfaltnog puta, a posle kratkog vremena smo stigli u zatvor koji je izgledao kao na filmu! Svi su bili obučeni u narandžaste kombinezone. Posle nekoliko minuta izbila je tuča među zatvorenicima, a policija je jednom od njih oduzela nož. Tada sam se stvarno uplašio, ali na sreću nisam bio u kontaktu sa ostalim robijašima, već u kancelariji nekog majora ili potpukovnika.

Izlazak iz zatvora ostaće mu zauvek u sećanju, kao i ljudi koji su mu omogućili da ponovo ugleda slobodu.

– Najviše su mi pomogli ljudi iz Al Nasera. To je policijski klub u Emiratima, kao što je u Srbiji bio Milicionar (današnji Policajac). Uz njihovu pomoć posle više od 24 časa bez hrane i sna odlučili su da me puste, ali mi nisu vratili pasoš – otkrio je svojevremeno Mladen Lazarević.

Na put u Dubaji verovatno se više nikad neće ni odlučiti, ali gorku uspomenu iz prestonice Emirata sigurno će pamtiti do kraja života.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here