Naslovna Hronika ISPOVEST OCA DEČAKA KOJI JE ČOVEKA OSTAVIO DA UMRE “Moj sin je...

ISPOVEST OCA DEČAKA KOJI JE ČOVEKA OSTAVIO DA UMRE “Moj sin je kao devojčica. Ako i jeste vezao Živu za drvo, neko mu je pomogao”

PODELI

Petar Kostić, otac maloletnog V.K. (14) koji je osumnjičen da je 31. avgusta vezao sugrađanina Živosava Miletića (64) za drvo i tu ga ostavio, tvrdi da njegov sin nije mogao nesrećnog muškarca da veže samm već smatra da u je u tome neko pomogao.

– Ne znam šta se tačno dogodilo, i ja sam čuo razne priče. Moj sin je u ponedeljak bio pre podne u školi, a kada se vratio kući, došla je policija i odvela da ga ispita u vezi sa onim što se dogodilo Živi. Ništa neuobičajeno u njegovom ponašanju prethodnih dana nisam primetio – dodao je on.

Petar Kostić, koji pored V. K. ima još četvoro dece, kaže da njegov sin nije problematičan. On tvrdi da dečak nije odlazio kod Žive, gađao ga kamenjem i zapalio čardak, kako se sada priča po varoši. Ističe da četrnaestogodišnjak sada pohađa šesti razred, jer je peti ponavljao, ali da je “kao devojčica, i nije nasilan”.

“Namamio ga je, odveo u bagremar i vezao”

Pojedini meštani, međutim, tvrde da je maloletnik viđan u naselju Doka, blizu Miletićeve kuće.

– Nekako je uspeo da namami nesrećnog čoveka, koji ni mrava ne bi zgazio. Otišli su do bagremara udaljenog nekoliko stotina metara od njegove kuće u Bukovačkoj ulici i vezao ga – pričaju meštani.

– Živa je pronađen posle desetak dana, a ruke i noge su mu bile vezane.

U sklepanoj udžerici sa zemljanim podom, bez prozora i vrata, po kojoj šetaju kokoške između kreveta natrpanog garderobom i delovima nameštaja, u kojoj je Živa živeo sa majkom Cvetom, juče nije bilo nikoga. Po dvorištu su ostale razbacane stvari, a za drvo zavezana koza.

Majka odbija da poveruje da joj je sin mrtav

Majka je, vele komšije, iako ima 85 godina i psihički je bolesnik, kao i mnogo puta ranije, otišla u Novi Sad na pijacu da prodaje koprive i šipurak i zaradi neki dinar.

– Ne veruje da joj je sin, koji je takođe imao mentalnih zdravstvenih problema, mrtav. Uporno odbija da prihvati surovu istinu – kaže komšinica Mira Crnković.

– Živa nikada nikome ništa nažao nije učinio, i nije zaslužio da umre u najstrašnijim mukama – vezan za drvo, gladan i žedan.

Opština Sremski Karlovci će, kako je za “Novosti” juče potvrdio njen predsednik Nenad Milenković, snositi sve troškove poslednjeg ispraćaja sugrađanina Živosava Miletića, koji će danas biti sahranjen na čeratskom groblju.

Maloletniku pritvor do 30 dana

Maloletnim V. K. je posle saslušanja kod sudije za maloletnike određen pritvor do 30 dana. Prema nezvaničnim saznanjima, kazao je da nije imao nameru da ubije Živu, već samo da ga veže. Navodno je nameravao da se kasnije vrati u bagremar i odveže čoveka, ali se plašio da će ovaj onda njega vezati za drvo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here