Naslovna Deca ISTORIJA I POEZIJA ZA NAJMLAĐE: “Izaberi avanturu” nova edicija “Kreativnog centra”

ISTORIJA I POEZIJA ZA NAJMLAĐE: “Izaberi avanturu” nova edicija “Kreativnog centra”

Foto: novosti

IZDAVAČKA kuća “Kreativni centar” pokrenula je novu ediciju istorijskih romana “Izaberi avanturu”, namenjena deci od osam do dvanaest godina.

Knjiga koja otvara ediciju, “Sirmijumska avantura”, čitaocima omogućava da se izbliza upoznaju sa antičkim Sirmijumom, rimskim carskim gradom, koji se nalazi na području današnje Sremske Mitrovice.

Protkana istorijskim činjenicama i zanimljivostima iz života starih Rimljana, interesantnim zadacima i šaljivim stihovima, knjiga je zasnovana na ideji učenja kroz zabavu i stvarana s mnogo pažnje i ljubavi, sa željom da joj se deca iznova vraćaju jer će im svaki put kada je uzmu u ruke pružiti drugačiju pustolovinu i nova saznanja – navodi uspešni autorski tandem, koji iza sebe ima već nekoliko objavljenih izdanja, a koji čine profesor engleskog jezika i književnosti Jelena Šuput i istoričar Gorana Lemajić. Najzanimljiviji trenuci iz života u Sirmijumu obogaćeni su živopisnim prikazima našeg izuzetnog ilustratora Alekse Jovanovića.

Drugi novitet “Kreativnog centra” je zbirka pesama Peđe Trajkovića – pesnika, satiričara, dramskog pisca, prevodioca, ilustratora, “Ušlo kuče u sanduče”, namenjena deci u uzrastu od tri do sedam godina.

IZVORnovosti
Prethodna vestTradicionalni Vidovdanski koncert održan u centru Pećinaca
Sledeća vestHrtkovčani očajni: Moraju da ustupe zemlju ispod tržišne cene

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here