Naslovna Srem Inđija Istorijat inđijskog rock ‘n’ rolla

Istorijat inđijskog rock ‘n’ rolla

PODELI

Knjiga „Prvih dvadeset godina: istorijat inđijskog rock ‘n’ rolla“, autora Stanka Matijevića i Jovana Bate Božića, a u izdanju Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, upravo je izašla iz štampe. Recenzent, lektor i autor korica je Aleksandar Mijalković.

Knjiga predstavlja svojevrstan istraživački poduhvat kojem su pristupili autori ne bi li od tamnih senki zaborava sačuvali jedno po svemu posebno i dragoceno vreme, angažovane i energične mlade ljude, prave ljubitelje rock ‘n’ roll muzike i nadarene umetnike.

Nakon veoma uspešne izložbe o istorijatu rock ‘n’ rolla u inđijskoj opštini, organizovane u Kući Vojnovića, 2010. godine, objavljivanje knjige sa ovom tematikom nametnulo se kao neizbežan korak. Matijević i Božić, i sami veoma aktivni učesnici na muzičkoj sceni, nastojali su i uspeli da prikupe podatke o svim bendovima koji su svirali u to vreme, njihovim nastupima, instrumentima na kojima su izvodili numere. Nisu zaobiđeni ni oni publici nevidljivi ljudi, koji su bili tehnička podrška muzičarima.

„Prvih dvadeset godina : istorijat inđijskog rock ‘n’ rolla“ pravi je almanah u koji je stalo bezbroj imena muzičara koji su svim srcem i dušom gradili rock ‘n’ roll scenu u Inđiji i okolini, sa više ili manje uspeha. Neki od njih više nisu živi, te knjiga ujedno i čuva sećanje na njih.

Predstavljanje knjige predviđeno je za 25. januar 2018. godine, u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here