Naslovna Srem Inđija Ivan Bekjarev zvezda(š) srpskog glumišta

Ivan Bekjarev zvezda(š) srpskog glumišta

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

INĐIJA – Izložbu pod nazivom “Ivan Bekjarev zvezda(š) srpskog glumišta” u Galeriji “Adligat” otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević. 

Sekretar Ivanišević je ovom prilikom istakao da je legat Ivana Bekjareva i drugih znamenitih ličnosti i eminentnih ličnosti sa domaće javne scene, od izuzetnog značaja za jačanje svesti o delima i doprinosu pojedinaca u društvu, kao i nasleđe koje se ostavlja mladim naraštajima na čuvanje.

Otvaranju izložbe pored sekretara Ivaniševića prisustvovali su i Nemanja Milojević, šef kabineta predsednika opštine Inđija, Milan Bogojević direktor Turističke organizacije opštine Inđija i Mikica Bekjarev supruga Ivana Bekjareva. 

Divno je što postoji ta izložba i što on nastavlja da živi sa nama, iako je meni svako to ponovno preživljavanje stres. Srećna sam da je on tu među nama i da ga se svi rado sećaju, rekla je Mikica Bekjareva. 

Ova značajna građa Ivana Bekjareva, svakako će imati veliki značaj za proučavanje istorije srpskog pozorišta, jer, pored svega navedenog, poseduje i retke plakate, dokumentaciju, arhivsku građu i originalne kostime i rekvizite sa predstava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here