Naslovna Vojvodina Ivan Đoković primio je delegaciju Visoke skole bezbednosti i odbrane Vojne akademije

Ivan Đoković primio je delegaciju Visoke skole bezbednosti i odbrane Vojne akademije

PODELI
????????????????????????????????????

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, primio je delegaciju Visoke skole bezbednosti i odbrane Vojne akademije, u čijem sastavu su bili i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije, Generalštaba Vojske Republike Srbije, Vojnobezbednosne agencije i Žandarmerije MUP Republike Srbije, kao i pripadnike oružanih snaga iz zemalja regiona.

Đoković je istakao da je značaj Visoke škole bezbednosti i odbrane prepoznat kao najviša instanca za obrazovanje i formiranje kadrova koji bi, u strateškom smislu, trebalo da učestvuju u kreiranju, sprovođenju i održavanju betbednosnog aparata Srbije.

Potpredsednik Đoković je sa članovima delegacije razgovarao o geostrateškim, ekonomskim, demografskim, energetskim i bezbednosnim aspektima vezanim za teritoriju i nadležnosti AP Vojvodine, kao i o načinima sprovođenja i preduzimanja bezbednosnih mera i suočavanju sa bezbednosnim izazovima, pitanju regionalizacije, univerzitetskom potencijalu Univerziteta u Novom Sadu, razvijenom sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija u Vojvodini i instituciji pokrajinskog ombudsmana.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju organizacijsku celinu u okviru Škole nacionalne odbrane Vojne akademije u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane. Polaznici Visokih studijabezbednosti i odbrane, koje traju 21 nedelju, su visoki funkcioneri drugih ministarstava i agencija Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine Republike Srbije i drugih država iz regiona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here