Naslovna Magazin Ženski Kutak IZABERITE PAMETNO: Idealna venčanica za svaki tip građe

IZABERITE PAMETNO: Idealna venčanica za svaki tip građe

PODELI

Kod većine žena jedan od najvažnijih dana u životu  jeste venčanje. Okruženi voljenim osobama u predivno ukrašenom ambijentu i u savršenoj venčanici. Često jedna od najvažnijih stavki venčanja, idealna haljina, brojnim mladama pridaje najviše muka. Pre nego što krenete u potragu za onom pravom haljinom morate biti svesne svojih nedostataka i šta je to što vam dobro stoji, a šta biste trebalo da izbegavate. Istaknite ono najbolje, a prikrijte nedostatke dobrim izborom venčanice.

Ovaj tekst će vam pomoći da odaberete pravu venčanicu koja će u najboljoj mogućoj meri odgovarati izgledu vašeg tela.

Figuru peščanog sata doživljavamo najlepšim oblikom ženskom tela. Samim time lako je pretpostaviti da će modeli koji prate liniju tela biti odličan izbor koji će naglasiti atribute takve građe. Sirena kroj zahteva liniju idealnog peščanog sata. On je čest odabir zvezda na crvenom tepihu i ujedno jedan od najpopularnijih modela haljina na venčanjima. U popularnosti se može nalaziti i zamka. Nemojte prigrliti trend ako vam dotični broj ne laska telu. Kraće noge loše podnose ovaj kroj, samo visoke devojke ga mogu izneti.

Kod žena s izraženim oblinama, izbor prikladne venčanice zavisi od više faktora – o veličini oblina i njihovom rasporedu. Ako su obline izražene u grudima, ravno rezani korset ili nešto zatvorenija linija sa V izrezom koji nikako ne smje biti predubok je najbolji izbor. Venčanice bez ramena predstavljaju idealan izbor za dame sa velikim grudima. One privlače pažnju na gornji deo tela, ističući sa jedne strane ramena i minimizujući grudi sa druge strane.
U slučaju jačih bokova, treba izbegavati pripijene modele i svakako isprobati A krojeve. Dame koje su široke u kukovima i butinama bi trebale da potraže venčanicu koja akcenat stavlja na gornji deo njihovog tela. Poželjno je da se donji deo venčanice u ovoj varijanti proteže do zemlje. Krinolina izvrsno prekriva nedostatke, a ističe prednosti.

Venčanice u obliku slova A stoje dobro i damama sitnije građe- venčanice ovog stila izdužuju telo. Mršave žene mogu dozvoliti sebi volumenozne kreacije, predimenzionirane volane ili recimo, cvetne aplikacije koji se rasipaju po tilastoj krinolini.

Nije retkost da je mlada na vlastitom venčanju trudna. U ovom slučaju najvažnije je da venčanica ne stiska stomak i da se mlada u njoj oseća udobno. Trudnici je idealno odabrati haljinu rezanu pod grudima uz nešto lepršaviji materijal.

Na vrhu lestvice popularnosti nalazi se korset. Veliki broj žena bira haljine u kojima je u prvom planu korset, jer on stoji svakom tipu žene. Naglašava struk, podiže grudi, popravlja držanje i otkriva ramena, što je senzualni dodatak svečanom izgledu. Srcoliki izrez idealan je za grudi prosečne veličine. S druge strane ravni izrez dobar je za žene s malim grudima jer korset vizualno povećava grudi, dok kod većih grudi vizualno smanjuje. Srcoliki izrez na većim grudima koketiralo bi s vulgarnošću. I naravno kod srcolikog izreza posebno treba voditi računa o dubini istog.

Važno je i kakav utisak želite da ostavite, odnosno kakav stil želite negovati na sopstvenom venčanju. Romantične i nežne mlade izabraće jednostavnije krojeve, decentni ukras i retro modele. Za pravu bajku i princezu u glavnoj ulozi tu su krinoline. Ako želite  da ostavite seksi utisak tu su pripijeni modeli i izrezi. Savet koji uvek prolazi jeste – izbor one venčanice koja prati telo uz otvorena leđa, srcoliki korset ili popularna varijanta November rain haljine s kratkim prednjim delom. Treba pripaziti na dužinu haljine kako ne bi bila prekratka, na dubinu dekoltea i eventualnoj dubini leđnog izreza. Til, čipka i svila najčešći su materijali od kojih se izrađuju venčanice. Pripazite da ne odaberete venčanicu koja kombinuje više materijala jer to rezultira lošim i preteranim utiskom. Na svadbi trebate ostaviti glamurozan utisak, no ipak to treba biti u granicama dobrog ukusa.

Kad su modni dodaci u pitanju, prilagodite ih venčanici, nikako obrnuto. Pogrešiti ne možete uz lepe minđuše i ukras ili cvet u kosi. Narukvica vam može smetati tokom čitavog dana. Ako je vaša venčanica zatvorena, nakit treba biti minimalan – odlučite se za decentan ukras u kosi i po svakom slučaju izbegavajte ogrlice. One pristaju uz korsetirane haljine i modele s otvorenim leđima. Pripazite i s odabirom vela – ako je vaša haljina bogato ukrašena na gornjem dijelu, preskočite veo. On idealno pristaje uz venčanice koje prate liniju tela.

Uložite u dobar donji veš! Visoke, mršave devojke mogu da nose haljine bez leđa i sve što im treba jesu plitke gaćice, ali drugim devojkama je potrebno mnogo više. Mnogim mladama je potreban dobar grudnjak ili specijalni korset. Nema ničeg goreg nego da sve vreme tokom venčanja razmišljate da li će vam se haljina spustiti.

Venčanica je za većinu žena jedna od najvažniji stvari na dan  iz snova. Ona treba biti prilagođena vašem telu i ukusu – to je tajna savršene venčanice u kojoj ćete sa stilom reći svoj sudbonosno da!

 

 

ven

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here