Naslovna Srem Pećinci Izabran novi predsednik Opštine Pećinci

Izabran novi predsednik Opštine Pećinci

PODELI

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Pećinci za novog predsednika opštine izabran je magistar prava Željko Trbović, koji je od 2012. godine obavljao dužnost načelnika pećinačke Opštinske uprave, a na mesto njegovog zamenika izabran je diplomirani ekonomista Zoran Vojkić koji je tu funkciju obavljao i prethodne četiri godine.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju novoizabrani prvi čovek pećinačke opštine rekao je da je za njega izbor za predsednika opštine velika čast, ali i obaveza da brine o dobrobiti 20.000 građana pećinačke opštine.

„Kao predsednik opštine, zajedno sa svojim timom, nastaviću da sprovodim politiku koju smo sprovodili i u prethodne četiri godine. Za te četiri godine mnogo toga je urađeno, ali još mnogo posla nas čeka, jer smo od naših prethodnika, koji su pećinačkom opštinom vladali 12 godina, nasledili 500 miliona duga u opštinskom budžetu i infrastrukturu u očajnom stanju. U škole i vrtiće nije ulagano decenijama, zatekli smo krovove koji prokišnjavaju i čučavce u školskim objektima, neuređene ambulante i puteve u rupama. U prethodne četiri godine značajno smo popravili stanje, ali ima tu još mnogo posla da se uradi. Tokom decembra započeli smo 34 manja infratrukturna projekta u svih 15 naselja naše opštine, od kojih su neki već završeni, a neki su još uvek u fazi realizacije, mahom na renoviranju školskih objekata, vrtića i ambulanti. Taj posao će uskoro biti priveden kraju, a već tokom ove godine očekujem da ćemo započeti i nekoliko novih kapitalnih projekata, poput izgradnje novog objekta Predškolske ustanove u Šimanovcima. Završavamo novu vodovodnu mrežu u Obrežu, sledeće naselje u kojem ćemo ovo raditi je Kupinovo. Pred nama je veliki posao i zato nećemo imati vremena da uživamo na lovorikama, već bukvalno od sutra moramo zasukati rukave i nastaviti sa ozbiljnim radom“ – rekao je Trbović i naglasio da će mu posao olakšati kontinuitet vlasti u opštini Pećinci.

Za predsednika Skupštine opštine Pećinci izabrana je Dubravka Kovačević Subotički, lekar specijalista pneumoftiziolog, koja je u prethodne četiri godine vršila dužnost predsednika opštine Pećinci, a na mesto njenog zamenika izabran je diplomirani menadžer Aleksandar Jovičić koji je na toj funkciji bio i u prethodnom mandatu. Za sekretara Skupštine opštine Pećinci izabrana je Jelena Mićić, diplomirani pravnik master, koja je ovu dužnost vršila i u prethodnom mandatu.

Novoizabrana predsednica pećinačkog parlamenta naglasila je da je zadatak Skupštine da u naredne četiri godine obezbedi političku stabilnost koja će predsedniku opštine, Opštinskom veću i svim ostalim opštinskim organima i telima omogućiti nesmetan rad na unapređenju kvaliteta života građana.

„Apsolutna većina koju ima vladajuća koalicija, 27 od ukupno trideset odborničkih mesta, ne ostavlja prostora za opstrukciju rada Skupštine i sigurna sam da nas čeka jedan miran period rada tokom kojeg ćemo, umesto na politička trvenja, svu svoju energiju moći da usmerimo ka napretku naše opštine“ – rekla je Kovačević Subotički.

Novoizabrano Opštinsko veće Opštine Pećinci ima devet članova: Dušan Tešić, Miroslav Uskoković, Zoran Jovanović, Jelena Čubrilov, Živorad Gordić, Zlatko Jovičić, Milan Mijailović, Borislav Maksimović i Katarina Matić. Predsednik Veća je po funkciji predsednik opštine Željko Trbović, a njegov zamenik će biti Zoran Vojkić.

Na lokalnim izborima u opštini Pećinci, održanim 24. decembra prošle godine, koaliciona lista Srpske napredne stranke osvojila je 27 od ukupno 30 odborničkih mesta u Skupštini opštine Pećinci, dok su preostala tri mandata pripala koalicionoj listi Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here