Naslovna Srem Ruma Izabrana “mala gradonačelnica” Sremske Mitrovice

Izabrana “mala gradonačelnica” Sremske Mitrovice

PODELI

Dosadašnji “mali gradonačelnik” bi je Ognjen Kostić, koji je gradom “rukovodio” minulih godinu dana.

Narednih godinu “mala gradonačelnica” jedinog sremskog grada biće Bojana Brekić, učenica drugog razreda Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja”, koja je pobedila na konkursu “Imam pravo da maštam – ja sam gradonačelnik”

“Primopredaji dužnosti” prisustovali su načelnici gradskih uprava, roditelji malih gradonačelnika i gradonačelnik Vladimir Sanader koji je malim gradonačelnicima uručio poklone.

“Mala gradonačelnica” iz Sremske Mitrovice, poručila je svojim drugarima da otkazuje kontrolne zadatke za ovaj dan i da će predložiti da Mitrovica dobije više igraonica, ali i besplatan sladoled za sve koji vole ovu poslasticu. Bojana je rekla i da će sa pravim gradonačelnikom obići sve škole i vrtiće da vidi šta je potrebno da se popravi da deca imaju bolje uslove.

Gradska uprava za obrazovanje za učenike drugog razreda u osnovnim školama organizuje literarni konkurs koji mališanima daje mogućnost da iskažu želje šta bi uradili kada bi se našli na mestu gradonačelnika, a izbor malog gradonačelnika je u Sremskoj Mitrovici uveden je povodom obeležavanja Svetskog dana deteta.

Bojana je u svom radu napisala da bi uvela nova pravila, a neka od njih su da bi odrasli morali da malo slušaju i decu, da se u školu ide samo pre podne, da svaka ulica dobije igralište, a da se umesto kafića i kladionica otvaraju igraonice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here