Naslovna Srem Ruma Izgradnja nove stočne jame u Malim Radincima

Izgradnja nove stočne jame u Malim Radincima

PODELI

Dugogodišnji problem odlaganja uginule stoke u Malim Radincima blizu je rešenja. Radovi na izgradnji nove stočne jame u Malim Radincima su počeli, ceo posao finansira Opština Ruma, a stočna jama će pored meštana Radinaca biti dostupna i stanovnicima Žarkovca.

Predsednik MZ Mali Radinci Živko Stojković kaže da je problem sa starom stočnom jamom kulminirao pre oko pet, šest meseci, a da je veliku ulogu imalo i nesavesno bacanje uginulih životinja mimo mesta predviđenog za to.

Jama”Pre pet, šest meseci jama je bila puna, a zatim su usledila i brojna nesavesna bacanja uginule stoke oko jame i napravljen je veliki problem. Naišli smo na razumevanje lokalne samouprave koja je obezbedila sredstva za novu jamu, veće površine, koju će koristiti i meštani Malih Radinaca i Žarkovca. Loši vremenski uslovi su donekle odložili radove, ipak, radovi su krenuli i vrlo brzo će biti gotovi”, rekao je Stojković i dodao da će i stara stočna jama i dalje biti dostupna meštanima dva sela.

“Stara jama je trenutno privremeno zatvorena zbog radova na izgradnji nove jame koja je nekoliko metara udaljena. Staru jamu ćemo osposobiti čim se radovi završe. Pošto je to živi otpad koji vremenom truli i nestaje i stara jama će biti u upotrebi”, izjavio je Stojković.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here