Naslovna Deca Izgradnja novih vrtića u saradnji sa Svetskom bankom

Izgradnja novih vrtića u saradnji sa Svetskom bankom

PODELI
Foto: Opština Inđija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić najavio je danas da je u planu da se uskoro otvore prva tri vrtića izgrađena u saradnji sa Svetskom bankom – u Doljevcu, Žitorađi i Sremskoj Mitrovici, kao i početak građevinskih radova na pet novih u Kruševcu, gde će se graditi dva, Merošini, Loznici i Smederevu.

“Istovremeno, vodićemo računa o marginalnim grupama podržavajući ih da prevaziđu izazove sa kojima se sada suočavaju i učinimo vaspitanje i obrazovanje dostupnijim i inkluzivnijim za decu iz tih grupa”, naveo je Ružić.

Saradnja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetske banke je veoma uspešna i ima odlične rezultate, zaključeno je danas na sastanku Ružića i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom.

Govoreći o projektnoj aktivnosti dve institucije kojom se grade, uređuju i adaptiraju predškolske ustanove u najmanje 30 lokalnih samouprava širom Srbije, Ružić je izrazio zahvalnost na spremnosti SB da zajedno rade na stvaranju boljih uslova za razvoj dece.

Ružić je naglasio i da je od izuzetne važnosti i pokretanje transformacije naučnoistraživačkih instituta i centara.

Takođe, Ružić je ukazao da brži razvoj našeg obrazovnog sistema, a posebno naučnog i tehnološkog kapaciteta naših institucija, direktno motiviše mlade da ostanu u Srbiji i tu da nastave karijeru i usavršavanje.

Ndegve je saradnju ocenio kao veoma uspešnu saradnju i izrazio očekivanje da će se ona i dalje unapređivati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here