Naslovna Posao Izgradnja pešačko- biciklističke staze Donji Petrovci–Putinci

Izgradnja pešačko- biciklističke staze Donji Petrovci–Putinci

PODELI
Foto: ekapija

Počela je izgradnja pešačko-biciklističke staze duge 1,65 kilometara između Putinaca i Donjih Petrovaca, jer zbog male razdaljine mnogi meštani za odlazak u susedno selo koriste bicikl, a na ovom putu je prisutan i značajan broj pešaka.

To je posebno izraženo u ranim jutarnjim satima kada mnogi Petrovčani baš pešice ili biciklom odlaze do putinačke železničke stanice, pa dalje vozom na posao.

Zahvaljujući saradnji lokalne samouprave i građana rumske opštine, kroz projekat „Participativno budžetiranje”, izgradnjom biciklističke staze biće povećana bezbednost za sve učesnike u saobraćaju na lokalnom putu koji povezuje dva sela. Radi se po uzoru na pešačko-biciklističku stazu Putinci –Žarkovac, koja ne samo da je omogućila svim pešacima i biciklistima da lakše stignu na odredište, već je drastično povećala bezbednost saobraćaja. Radove na izgradnji staze, koja se u potpunosti finansira iz lokalnog budžeta, obišao je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić koji je rekao da je ovo želja meštana.

  • Dobar primer je svakako staza koju smo prethodno izgradili između Žarkovca i Putinaca, koja se dobro koristi, evo sada ćemo imati i između Putinaca i Donjih Petrovaca, stazu dužine 1,65 kilometara, širine 1,7 metara. Radovi su već poodmakli i mislim da će značiti i jednom i drugom selu, možda malo više Donjim Petrovcima – rekao je Mančić.

Vrednost radova je nešto ispod 20 miliona dinara sa PDV-om. Zemljani radovi se privode kraju, radi se tamponiranje, predviđena su i dva betonsko-metalna mosta preko kanala, predstoji zatim asfaltiranje, a završetak radova se očekuje do polovine sledećeg meseca.

Član Saveta MZ Donji Petrovci Goran Čvorkov je rekao da je ova staza bila potrebna jer saobraćajne nesreće na putu između dva sela nisu bile retkost, a bilo je nažalost i smrtnih slučajeva.

Ovim projektom završava se sve što je planirano u okviru participativnog budžetiranja za prošlu 2020. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here