Naslovna Srem Ruma Izgradnja prečistača u Rumi trajaće tri godine – U planu i rešavanje...

Izgradnja prečistača u Rumi trajaće tri godine – U planu i rešavanje pitanja gradske deponije

PODELI
Foto: ekapija

Plan razvoja Opštine Ruma za 2021-2030. godine poseban akcenat stavio je na ekologiju i zaštitu zivotne sredine, a kako je rečeno na 10. sednici Skupštine Opštine Ruma, ovim će se rešiti neki od velikih problema iz tih oblasti.


Analizirajući Plan, prvi čovek rumske lokalne samouprave Slađan Mančić istakao je da je gradnja prečistača jedan od najvažnijih projekata, navedeno je na sajtu Opštine.


– Pred nama je izgradnja prečistača, koja će trajati tri godine. Kroz izgradnju prečistača uspeli smo da ubacimo 5,3 kilometara kanalizacione mreže, to jest da našu radnu zonu Rumska petlja povežemo na kolektor i samim tim izbegnemo izgradnju još jednog prečistača na samoj petlji – rekao je Mančić i poručio da je opštinski plan da se u narednim godinama južni deo opštine poveže na izvorište vode i obezbedi kvalitetnije vodosnabdevanje za veliki broj građana:


– Tu pre svega mislim na sela Hrtkovci, Vitojevci, Grabovci, Klenak i Platičevo, to je reda veličine između 50 i 100 miliona dinara, planiramo da uđemo u izradu dokumentacije i da na taj način izbegnemo sve one probleme koje imamo što se tiče kvaliteta lokanih bunara odnosno kvaliteta pijaće vode iz tih lokalnih bunara.
Rekao je i da Opština već uveliko radi na rešavanju problema gradske deponije:


– Mi smo već uveliko u razgovorima sa Šapcom i sa Sremskom Mitrovicom da odlažemo smeće na regionalnoj deponiji Srem-Mačva. Na taj način ćemo polako ući u zatvaranje naše gradske deponije. Planiramo čak i da usled potreba, ako je to potrebno, da iskoristimo zemlju od radova od auto-puta ne bi li tu deponiju na adekvatan način zasuli i zatvorili.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here