Naslovna Srem Ruma Izgradnja transfer stanice u Rumi: Radove obišla predsednica Aleksandra Ćirić

Izgradnja transfer stanice u Rumi: Radove obišla predsednica Aleksandra Ćirić

PODELI
Foto: Sremske vesti

RUMA – Kako bi se olakšalo odvoženje smeća, konkretno kabastog materijala na Regionalnu deponiju, opština Ruma pristupila je projektu izgradnje pretovarne, odnosno transfer stanice koja će se nalaziti pored Azila JP „Komunalac“ u Rumi.

Radove je obišla i predsednica opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, koja naglašava da radovi teku ustaljenom dinamikom. Napominje da vrednost radova iznosi nešto više od 9 miliona dinara, a izvođač radova je firma DOO „Borad“ iz Sremske Mitrovice.

Radovi su počeli 14. jula, a prema rečima izvođača, radovi će biti gotovi 22. avgusta.

– Ovde se gradi pretovarni plato u svrhe pretovara smeća, koje će se sa kontejnera kapaciteta 5m3 dovoziti na ovu lokaciju, a potom se autopodizačima utovaraju u abrol kontejnere višestruko većeg kapaciteta koji se, nakon toga, podižu na specijalna vozila koja će odvoziti taj otpad na deponiju „Srem-Mačva“, objašnjava predsednica.

Kao najvažniju stavku ovog projekta, Aleksandra Ćirić navodi činjenicu da će na ovaj način biti daleko manji troškovi transporta smeća, a vremenom će biti omogućeno i i izdvajanje iskoristivog dela otpada.

Prema njenim rečima, ovaj pretovarni plato ima višestruku namenu, biće koristan u procesu zaštite životne sredine i korak ka čistijoj i zelenoj Rumi.

– Plato je površine oko 900 m², a sa tri strane ograđen je zidovima od takozvanih „lego“ betonskih blokova, širine 60cm. Jedan deo platoa biće odvojen za reciklažu i odvajanje smeća, na ono smeće koje se može iskoristiti i na ono koje nije iskoristivo, optimistično objašnjava predsednica.

– Opština Ruma se priključila na sistem Regionalne deponije „Srem – Mačva“ što predstavlja rešenje velikog ekološkog pitanja na području naše opštine, a novoformirani pretovarni plato je još jedno značajno ulaganje naše lokalne samouprave, kako bi sistem odvoženja smeća funkcionisao na najefikasniji i najekonomičniji mogući način, zaključuje predsednica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here