Naslovna Hronika “Izlazim za minut! Dobiću za tebe 10 godina”: Otkrivena PREPISKA NEPOSREDNO PRE...

“Izlazim za minut! Dobiću za tebe 10 godina”: Otkrivena PREPISKA NEPOSREDNO PRE VELJKOVOG UBISTVA!

PODELI

Zajednički drugovi dvojice mladića, koji u teškim trenucima pokušavaju da budu uteha unesrećenim roditeljima, u razgovoru se pitaju se zašto je Dušan te večeri uopšte poneo nož kada je pozvao Veljka da se obračunaju.

Maloletnog Veljka Vasiljevića (17) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, prema navodima, ubio je drugar iz detinjstva Dušan Milanović (18) i to na igralištu gde su zajedno odrastali. Veljko je usmrćen u noći između 12. i 13. januara na igralištu u ulici Slobodana Penezića u Laćarku, a neposredno pre toga drugovi su se dopisivali na Instagramu.

Dopisivanje na Instagramu je završeno u 2:50, kada je Veljko krenuo prema Dušanu, a onda je usledila tragedija.

– Nikada nam se niko nije žalio na njega, nije pravio probleme. Bio je nasmejan i vedrog duha. Zašto ga je ubio, mi ni danas ne znamo – ovako kažu roditelji Veljka Vasiljevića (17), iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, otac Nikica i majka Veliborka.

Njihov sin je pre mesec dana nasmrt izboden nožem, a osumnjičeni za ovo krivično delo je Dušan Milanović (19), komšija iz ulice i Veljkov prijatelj, koji se nalazi u istražnom pritvoru Kazneno-popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici.

– Naš sin je bio učenik treće godine na smeru ugostiteljski tehničar. U FK Radnički je branio, veoma je voleo fudbal. Učili smo ga da poštuje starije, i verovatno je zbog toga što je uvek bio kulturan imao mnogo drugova. Bio je omiljen među njima – nastavljaju Nikica i Veliborka.

Zajednički drugovi dvojice mladića, koji u teškim trenucima pokušavaju da budu uteha unesrećenim roditeljima, u razgovoru se pitaju se zašto je Dušan te večeri uopšte poneo nož kada je pozvao Veljka da se obračunaju.

Od 12. januara porodični dom Vasiljevića u Ulici Slobodana Penezića zavijen je u crno. Veljka niko više ne može da vrati, a roditelji i njegov stariji brat Nikola (22) uzdaju se da će pravda pobediti na sudu i da će počinilac biti najstrože kažnjen.

– On je mog sina ubo četiri puta nožem čije je sečivo dugačko 15 centimetara. Veljko je imao dva uboda u butinu, jedan u rame i jedan u srce. Ne znamo koji je bio fatalan, ali je sasvim jasno da je on išao s tom namerom da ga ubije – tvrdi otac Nikica.

On je tragičnu vest primio u Nemačkoj, gde je u tom trenutku bio kao vozač kamiona.

– Tog dana me je pozvao stariji sin i rekao da je Hitna pomoć odvezla Veljka i da moram da se vratim kući. Pokušavao sam da putem telefona dobijem više informacija, ali mi se niko nije javljao od ukućana. Onda me je pozvao Dragan, Dušanov otac, i rekao: “Ovaj moj debil je izbo Velju, primi moje saučešće.” Parkirao sam kamion, počeo da se tresem, da plačem… – priseća se Nikica dok mu oči suze.

U traganju za istinom, kako je došlo do ubistva posle sukoba koji je između njih dvojice izbio prvo u gradu, Veljkov otac pokazuje prepisku na Instagramu od te večeri između njegovog sina i Dušana.

– On je Veljku poslao poruku u 2:26 ujutru, da dođe na igralište da se obračunaju. Moj sin je stalno tražio odgovor na pitanje zašto ga je on napao u gradu, da nije bilo razloga, da ništa nije kriv, ali je on insistirao da dođe do terena. “Izlazim za minut, i to sam, nikoga neću zvati” – napisao je Dušan. Čak mu je uputio i poruku u kojoj kaže: “Ionako ću za tebe dobiti deset godina i izaći do 30.” – kaže Veljkov otac.

Dopisivanje je završeno u 2:50, kada je Veljko krenuo prema Dušanu. Inače, između dvojice mladića ranije nije bilo sukoba. Nekoliko trenutaka posle napada, naišao je N. K. (17), koji je zatekao Dušana na Veljku.

– Zgrabio sam ga i sklonio od njega. Dušan je nešto mrmljao, ništa nisam mogao da ga razumem, dok je Veljko ležao nepomičan, pomislio sam da se onesvestio. Nisam znao da je u tom trenutku već bio mrtav – priseća se Veljkov najbolji drug još iz vremena zabavišta.

On je sačekao Hitnu pomoć, koja je na poziv komšija već bila krenula. Ali bilo je kasno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here