Naslovna Srem Sremska Mitrovica Izlet najmlađih u Zasavicu – “Šuma zove na dijalog”

Izlet najmlađih u Zasavicu – “Šuma zove na dijalog”

Foto: Naše mesto

SREMSKA MITROVICA, VRBAS – Učenici osnovnih škola iz Sremske Mitrovice i Vrbasa posetili su specijalni rezervat prirode “Zasavica”, u sklopu projekta “Šuma zove na dijalog”.

Izlet je realizovo Pokret gorana Novog Sada sa Ekološkim pokretom Vrbasa, Ruralnim centrom Sova i Dečijom ekološkom akademijom. 

Jednonevni izlet specijalnom rezervatu Zasavica organozovan je za 100 mališana iz osnovnih škola sa područja Sremske Mitrovice i Vrbasa kroz projekat “Šuma zove na dijalog”. Đaci su prethodnih nedelja prošli kroz obuku o važnosti šuma rrte su proiveli dan u druženju sa vršnjacima ali i naučili nešto više o autothnotnim vrstama biljaka i životinja na našem području.

Cilj projekta je dalje produbljivanje znanja kod najmlađeg uzrasta za teme iz oblasti zaštite prirode kako bi pojačali svest o važnosti šuma.

“Imamo decu različitog uzrasta, od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. u okviru tih radionica radimo sa decom na značaju očuvanja šuma i edukativnoim porukama koje šire dalje, takoše radimo na očuvanju biljaka i životinja, na celokupnom ekosistemu šuma.

U sklopu edukacije, organizovana je i vožnja brodom za najmlađe.

IZVORrtv
Prethodna vestSremska Mitrovica: Otkrivaju nove dimenzije vizuelne umetnosti i njenu primenu za 21. vek
Sledeća vestBiljana iz Sremske Mitrovice je žena magnet!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here