Naslovna Srem Inđija Izložba i promocija knjige posvećene Braku Ćopiću

Izložba i promocija knjige posvećene Braku Ćopiću

PODELI

Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji i Kulturni centar Inđija, sećajući se velikana srpske književnosti Branka Ćopića, predstavljaju knjigu Olge Krasić Marjanović „BRANKO ĆOPIĆ: KUJEM SVOJU ŽICU: intervjui i arhivski dokumenti“ i izložbu iste autorke „VEDRINE I SETE BRANKA ĆOPIĆA (1915-1984)“.

Knjiga će biti predstavljena 8. februara 2018. godine, u čitaonici Biblioteke, u 18 časova, a otvaranje izložbe je istog dana, u 19 sati, u galeriji Kuće Vojnovića.

Građa izložbe, organizovane povodom stotog rođendana Branka Ćopića, najvećim delom preuzeta je iz Arhiva SANU, gde se, voljom pisca, i čuva njegova celokupna ostavština. Realizacija izložbe deo je regionalnog projekta čiji su nosioci bili Biblioteka grada Beograda i Univerzitetska i Narodna biblioteka Republike Srpske u Banja Luci. Autori izložbe su Olga Krasić Marjanović iz Beograda i Ratko Marić iz Banja Luke.
Knjiga je objavljena krajem prošle godine, u izdanju eminentne izdavačke kuće „Službeni glasnik“ iz Beograda i prvi put je predstavljena na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu. Ova monografija sadrži intervjue i arhivska dokumenta Branka Ćopića, te opominje naučnu i kulturnu javnost na neophodnost izrade celokupne bibliografije velikog pisca.

U programu učestvuju Olga Krasić Marjanović, autorka, Marko Čanadi, recitator, Vladimir Vukas, kustos, kao i Vesna Stepanović, bibliotekar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here