Naslovna Srem Inđija Izložba instalacija “Lieux de Mémoire“

Izložba instalacija “Lieux de Mémoire“

PODELI

U izložbenom prostoru Kuće Vojnovića u Inđiji biće otvorena izložba instalacija i radova kombinovane tehnike Danijele Dimković pod nazivom „Lieux de Mémoire“. Izložba će biti otvorena večeras, 15. decembra u 19:00 časova, a svi zainteresovani je mogu pogledati radnim danima u periodu od 10:00 do 19:00 časova, do 27. decembra.

Izložba „Lieux de Mémoire“, odnosno „prostori pamćenja i sećanja“ zabeleženi u postojanoj arhitekturi muzeja, podstakli su Danijelu Dimković na stručno proučavanje ali i umetničko delovanje.

Analizirajući Jevrejski muzej u Berlinu, Danijela Dimković razvija neobičnu ideju da tu vrstu sećanja koje sadrži muzej, u prvom kao Memorijalni centar, a u drugom kao svojevrsna umetnička i arhitektonska forma, provuče kroz sopstveni umetnički filter i predstavi kao kompleksnu umetničku formu – instalaciju u prostoru.

Danijela Dimković rođena je 1976. godine u Beogradu. Diplomirala je 2001. godine na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za Unutrašnju arhitekturu. Od 2002. do 2009. godine radila je na Fakultetu primenjenih umetnosti(FPU) u Beogradu kao asistent na predmetu Stilska unutrašnja arhitektura. Od 2009. godine zaposlena je na FILUM-u u Kragujevcu, kao docent na predmetima Stilska unutrašnja arhitektura i Osnove projektovanja stilskog enterijera. Od 2013. godine angažovana je na FPU-u kao predavač na predmetima Stilska unutrašnja arhitektura 1 i 2, i Razvoj regionalne arhitekture.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Inđija – Opština razvoja i investicija”, koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here