Naslovna Srem Inđija Izložba “Sećanja” u Galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji

Izložba “Sećanja” u Galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji

PODELI
Foto: Radovan Jandrić

Izložba Radovana Jandrića pod nazivom ,,Sećanja” biće otvorena večeras u 19.00 časova, u Galeriji Кuće Vojnovića u Inđiji.

Radovan Jandrić je rođen 19.5.1954. godine, u Obrovcu. Završio je ALU u Zagrebu, 1980. godine, u klasi profesora Ante Кuduza.

Završio je postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Marka Кrsmanovića.

Redovan je profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, katedra grafike, u penziji.

Učestvovao je namnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Imao je 34 samostalne izložbe.

Slike Radovana Jandrića kao ubedljivo pikturalno organizovane događaje – događanja, predstavljaju samo moguću zbilju, posebna područja izmaštane stvarnosti. U njima preovlađuje seta, nostalgija čoveka koji više ne pripada jednoj sredini koju je tako dobro poznavao, kome je sad ostalo samo sećanje i koji mora, izmenjenim pogledom i u ambijentu već sasvim drugačijih događanja, odnosa, načina na koje je uređeno i organizovano, “stanje egzistencije” ( u nametnutoj zbilji kojoj ne želi da se do kraja prilagodi, ni da je prihvati ), da u slikama “sećanja i zaborava” pretoči svoju težnju za pričom i pripovedanjem kao prenametnutog, nego izabranog načina krajnje subjektivnog prepričavanja.

To će ga na kraju odvesti u stanje neprekidnih poređenja vrednosti prošlog i sadašnjeg vremena, u dilemu o “istini sreće”, odvesti spektakularna područja “raspravljanja” o smislu egzistencijalnog mira koji se može naći u tajanstvenom i izazovnom svetu ” označene tišine”.

Izložba pod nazivom : ,, Sećanja” će biti otvorena do 12. oktobra svakog radnog dana od 10.00 do 19.00 časova. Ulaz na izložbu je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here