Naslovna Kultura Izložba umetnika iz Beča u okviru Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu

Izložba umetnika iz Beča u okviru Kaleidoskopa kulture u Novom Sadu

PODELI
Foto: kalendar.novisad2022.rs

Aktuelni Kaleidoskop kulture ulazi u svoju četvrtu nedelju, posvećenu nedelji vizuelne umetnosti, a nakon otvaranja na Trgu galerija u Novom Sadu, koji je ove godine u znaku jednog od najznačajnijih srpskih slikara, Save Šumanovića, Kulturna stanica Svilara ugostiće austrijskog umetnika Gerharda Flekača i njegovu izložbu “Cabinet of Wonders”.

Multimedijalna izložba, koja na originalan način spaja umetnost i nauku, obuhvatiće zbirku umetničkih dela koja tematizuju prirodu, kuriozitete i pronalaske u crkvama i plemićkim kućama tokom 18. i 19. veka i biće otvorena u utorak, 27. septembra, u 20.22 časa.

Gerhard Flekač je umetnik iz Beča. Pored svoje nekadašnje profesije u menadžmentu medicinske avijacije, Flekač poseduje dugogodišnje iskustvo novinara u kulturi, kulturnog menadžera (bio je direktor “Naher Osten – Naher Vesten”) i fotografa.

Izložba će biti otvorena do 5. oktobra, a ulaz je slobodan.

Kulturna stanica Svilara deo je mreže kulturnih stanica u Novom Sadu, koje obuhvataju revitalizovane i nove kulturne prostore širom grada i u njegovoj okolini, nastale u okviru projekta Evropske prestonice kulture.

Kaleidoskop kulture traje do 7. oktobra, a nakon nedelje vizuelne, sledi poslednja nedelja posvećena primenjenoj umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here