Naslovna Politika Između Turske i Srbije su ključni mir i stabilnost

Između Turske i Srbije su ključni mir i stabilnost

PODELI
© Kancelarija za saradnju sa medijima Predsednika Srbije

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je danas, posle razgovora sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, da je za obe zemlje od ključnog značaja očuvanje mira i stabilnosti.

Važno je da imamo stabilne, dobre i prijateljske odnose,istakao je Vučić u izjavi srpskim novinarima u Ankari, i dodao da je sa Erdoganom razgovarao o turskim ivestitorima i da su najviše pažnje posvetili ključnim regionalnim pitanjima.

Ukazao je da je sa Erdoganom razgovarao o uvećanju trgovinske razmene, koja je od januara do novembra prošle godine dostigla vrednost od 1,55 milijardi evra.

Prema njegovim rečima Turska je sve značajniji trgovinski partner Srbije i nalazi se trenutno na 10 mestu, a pre par godina bila je još na 18 poziciji.

Preneo je da je sa Erdoganom razgovarao o turskim investitorima, koji su važni jer pokrivaju manja mesta, kao što su Lebane, Krupanj, Žitorađe.

– Razgovarali smo i o svim ključnim regionalnim pitanjima, čemu smo najviše pažnje posvetili. Važno nam je da imamo stabilne, dobre i prijateljske odnose, a očuvanje mira i stabilnosti su od ključnog značaja, objasnio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here