Naslovna Srbija IZMENE ZAKONA O EKSPROPRIJACIJI: Menjanje rokova

IZMENE ZAKONA O EKSPROPRIJACIJI: Menjanje rokova

PODELI
Foto: istock

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će već u četvrtak, na sednici Vlade Srbije, na dnevnom redu biti izmene Zakona o eksproprijaciji, a da će predlog tih izmena biti gotov u toku današnjeg dana.

On je saglasan sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je juče u razgovoru sa stanovnicima Jadra naglasio da su najspornije tačke kratki rokovi i rekao da to mora da se promeni, prenose Novosti.

– Očekujem da ćemo već na narednoj sednici Vlade imati izmene Zakona o eksproprijaciji. Zakon jeste u skladu sa Ustavom, ali ono što treba da se promeni jesu kratki rokovi. Mi ćemo koliko danas napraviti predlog izmene Zakona, da bismo do četvrtka to već imali na Vladi, rekao je ministar finansija. Kako je naglasio, taj zakon nema nikakve veze sa Rio Tintom.

– U ovom trenutku, svaki dokument, bilo kakva odluka vezana za Rio Tintom, daleko je od nas najmanje godinu dana. Taj zakon nema nikave veze sa ovom kompanijom. Shodno onome što je predsednik rekao, izmenićemo neke odredbe tog zakona, kazao je Mali.

On je istakao da se nikakva odluka o Rio Tintu neće donositi bez neophodnih studija i volje građana.

– Ako se dokaže da neće biti negativnih uticaja na životnu sredinu, onda će se opet razgovarati sa građanima i oni će moći da odluče šta je za njih najbolje, dodao je.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here