Naslovna Deca Izrazito inteligentna deca rade ove stvari

Izrazito inteligentna deca rade ove stvari

PODELI
Foto: TheSchoolRun

To su deca koja od ranih dana znaju da izraze šta misle i osećaju. Čini vam se da su tek progovorili, a već iz njih izlaze složene rečenice.

Sa čitanjem počinju u ranom uzrastu– Često počinje s pretvaranjem dece da čitaju svoje slikovnice o životinjama, ali čini se kako počnu slučajno da prepoznaju reči, iako ih niko nije naučio.

Opsesivno skupljaju stvari ili učenje o jednoj određenoj stvari- “To može biti 68 školjki koje vaše dete insistira da čuva kao uspomenu s putovanja, pa ih razvrstava u kategorije ili po obliku. Ili žele znati sve činjenice o 47 različitih dinosaura. I to u uzrastu od četiri godine”, objašnjava Glinis Retklif, spisateljica i novinarka.

Imaju razvijenu maštu– “Sviđa mi se bujna mašta, i iskreno, trudim se da nikada ne gušim neverovatne misli svoje dece i ono što se stvara u njima”, kaže ova spisateljica.

Slažu svoje igračke na specifičan način– “Moje dete zaista ne bi trebalo da se brine jesu li igračke složene ispravnim, savršenim redosledom, na primer, od najviše do najniže, ili od najsvetlijih do najtamnijih”, dodaje Glinis.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here