Naslovna Srem Pećinci “Izvor” iz Donjeg Tovarnika predstavnik Srbije na Međunarodnom festivalu folklora u Bugarskoj

“Izvor” iz Donjeg Tovarnika predstavnik Srbije na Međunarodnom festivalu folklora u Bugarskoj

PODELI
Članovi Folklornog društva „Izvor Donji Tovarnik“ otputovali su na sedmodnevno putovanje u Bugarsku na Međunarodni festival folklora dečjih i omladinskih grupa u Černomorecu. Trideset sedmoro članova ovog folklornog ansambla, zajedno sa umetničkim rukovodiocima Danijelom i Vladimirom Barnak biće jedini predstavnici iz Srbije, a kako su nam rekli veoma su uzbuđeni ali i ponosni.

“Zaista smo veoma ponosni što ćemo među 250 učesnika na festivalu baš mi predstavljati našu zemlju. Festival traje pet dana, a mi smo obavezni tri dana da iskoristimo i predstavimo se u najboljem svetlu.” – rekla je Danijela Barnak.

Oduševljenje pred put mogao se videti na licima članova Izvora, koji uglavnom, odlaze prvi put na Međunarodni festival, što je svakako veliko iskustvo za sve njih, ali i podstrek za dalji rad.

“Prošle godine smo išli u Bosnu, ali samo jedan dan. Sada je malo drugačije i veoma sam uzbuđena” – rekla je Ivana Dragojević iz Brestača.

Pored Šumadije, članovi FD “Izvor Donji Tovarnik” predstaviće svoju zemlju u Bugarskoj još igrama iz Banata, Vranjskog polja, Leskovca, Vlaškim igrama i Kolažom igara iz Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here