Naslovna Kultura “Izvor” predstavio Srbiju i Srem u najboljem svetlu

“Izvor” predstavio Srbiju i Srem u najboljem svetlu

PODELI
Na Međunarodnom festivalu folklora dečjih i omladinskih grupa u Černomorecu u Bugarskoj, nastupili su članovi Folklornog društva “Izvor Donji Tovarnik”,
gde su bili jedini predstavnici Srbije i gde su tokom tri festivalske večeri uspešno predstavili srpsku folklornu tradiciju.

“Na otvaranju festivala nastupili smo sa kolažom igara iz Srbije. Druge večeri, kada je svaka zemlja prema propozicijama imala na raspolaganju po 20 minuta za predstavljanje, odigrali smo tri koreografije – Igre iz Banata, Vlaške igre i Igre iz Vranjskog polja, dok smo treće večeri, na zatvaranju festivala, nastupili sa Igrama iz Šumadije. Moram da se pohvalim da su naši nastupi ostavili snažan utisak, kako na organizatore festivala, tako i na uostale učesnike, posebno finalni nastup sa Igrama iz Šumadije, koje smo zahvaljujući pećinačkoj lokalnoj samoupravi odigrali u novoj nošnji koju smo dobili neposredno pred put u Bugarsku” – priča nam Danijela Barnak.

Mladi folkloraši su u Bugarskoj boravili ukupno šest dana, a slobodno vreme su ikoristili da se upoznaju sa kulturnim i istorijskim nasleđem Černomoreca i okoline.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here