Naslovna Srem Ruma Počeo IZVOZ nudli iz Rume na evropsko tržište

Počeo IZVOZ nudli iz Rume na evropsko tržište

PODELI

Svetski poznate instant nudle iz fabrike u Rumi izvoziće se na evropsko tržište. Prva pakovanja nepalskih instant nudli “Wai Wai” proizvedenih u Srbiji distribuirana su u Veliku Britaniju, Portugal, Dansku i Italiju.

Fabrika “Wai Wai” u Rumi je temeljac za buduće poslovanje kompanije na teritoriji cele Evrope. Iz Rume će se snabdevati cela Evropu i to proizvodom koji je poznat širom Azije i Amerike, a ovim projektom, to će postati i u čitavoj Evropi.

 Kompanija CG Corp Global iz Nepala,  5. oktobra svečano je otvorila u Rumi svoju prvu fabriku u Evropi. Fabrika “Wai Wai” u Rumi je temeljac za buduće poslovanje kompanije na teritoriji cele Evrope. Iz Rume ćemo snabdevati celu Evropu našim proizvodom koji je poznat širom Azije i Amerike, a ovim projektom, to će postati i u čitavoj Evropi. Izvoz je započeo isporukom Velikoj Britaniji, Portugalu, Danskoj i Italiji, a narednih nedelja izvoz nastavljamo isporukama za Nemačku, Kipar, Holandiju, Belgiju i Norvešku – ističu u menadžmentu kompanije.

Inače, godišnje se u svetu proda više od dve milijarde pakovanja “Wai Wai” nudli a otvaranjem fabrike u Rumi, kompanija CG Corp Global započela je svjoe poslovanje u Evropi. Fabrika “Wai Wai”, deo je globalnog konglomerata Cinnovation Grupe, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brenda a posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića. Vlasnik Cinnovation grupe je prvi nepalski milijarder – Binod Čodri, koji se nalazi i na Forbsovoj listi.

Fabriku u Rumi, svečano su u oktobru otvorili predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i vlasnik CG Corp Global, Binod Čodri. U fabrici je trenutno zaposleno 100 radnika, a do kraja 2018. godine posao će dobiti više od 400 ljudi.

OSNOVNE INFORMACIJE

  • Godišnje se u svetu proda dve milijarde pakovanja “Wai Wai” instant nudli
  • Fabrika u Rumi prvi je pogon “Cinnovation” grupe u Evropi
  • Radove na izgradnji fabrike i projektovanje izvodili su izvođači i podizvođači Srbije
  • U sastav proizvoda ulazi više od 90 odsto sirovona i repromaterijala iz Srbije
  • Izvozu je namenjeno 80 odsto proizvodnje u fabrici u Rumi
  • Do kraja 2018. biće zaposleno ukupno 407 ljudi
  • 000 pakovanja nudli iznosi smenski kapacitet
  • Kompanija je kupila zemljište na kom je podignuta fabrika

KARAKTERISTIKE ZGRADE

  • 5 hektara iznosi površina kupljenog placa, uređeno je 4,5 hektara, objekat se prostire na 6.000 kvadrata ogradom
  • Kompanija ima planove za proširenje i nove investicije u različitim oblastima

 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Moram da znam – Informisanjem mladih do jakih institucija”, koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here