Naslovna Deca Jahanje kao terapija za decu iz Subotišta

Jahanje kao terapija za decu iz Subotišta

PODELI
Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Korisnici usluga Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju iz Subotišta u opštini Pećinci, koriste i ove sezone saradnju sa Konjičkim klubom „Bojčin” u Progaru, gde borave u prirodi i pod nadzorom imaju priliku da jašu konje.

Program terapijskog jahanja odvija se zahvaljujući dobroj saradnji pećinačkog Centra za socijalni rad i Udruženja „Socio-ekologično” iz Deča.

Direktorka pećinačke ustanove Biljana Jovičić kaže da su nakon tri sezone časova terapijskog jahanja i druženja sa životinjama kod dece primetno poboljšane kognitivne i socijalne veštine. Nedavno dobijeno specijalizovano kombi vozilo prevešće i decu sa najtežim oblicima cerebralne paralize koja su sada prvi put na terapijskom jahanju i prvi put u prilici da se druže sa životinjama, kao i ostali korisnici.

Svi korisnici će u oktobru učestvovati na fijakerijadi, svojevrsnoj promociji rada Konjičkog kluba „Bojčin”, kada će im biti uručene medalje i pehari za uspešno završen program, najavila je Ružica Mrkalj, predsednica Udruženja „Socio-ekologično” iz Deča.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here