Naslovna Srem Ruma Japanski ambasador posetio Rumu

Japanski ambasador posetio Rumu

PODELI
Foto: Sremske vesti

RUMA – Povodom 140 godina bilateralnih odnosa Srbije i Japana ali i povodom srpsko-japanskog prijateljstva u Rumi zahvaljujući kojem godinama unazad neguju prijateljski odnosi između ove dve zemlje kao i promovisanje kulturnog nasleđa obe zemlje, ambasador Japana u Srbiji Kacumate Takahiko posetio je Rumu, a u Gradskoj kući dočekala ga je i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

U prisustvu predsednika Srpsko-japanskog udruženja “Srce Srema” Nikole Pjevca, ambasador je posetio Gradsku kuću, Gradsku biblioteku “Atanasije Stojković” i Gerontološki centar “Srem”.

O tome da su odnosi ove dve zemlje tradicionalno dobri ali i o dugogodišnjoj saradnji između Rume i Japana, razgovaralo se prilikom današnje posete ovoj sremskoj opštini.

U Gradskoj biblioteci je zajedno sa mališanima iz Poletarca pogledao japansku predstavu – Kamišibai, što u prevodu znači papirno pozorište. Povodom 140 godina prijateljstva, u Gerontološkom centru je danas postavljen sunčani sat sa simbolima Japana.

U saradnji sa ambasadom Japana, Udruženje “Srce Srema” je u Rumi sprovelo do sada niz projekata kao što su organizovanje učenja japanskog jezika u rumskoj gimnaziji i osnovnim školama, pravljenje japanskog vrta u OŠ “Veljko Dugošević”, razne aktivnosti origamija, bonsai, a Udruženje će uskoro postati član svetske kamišibai organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here