Naslovna Deca Javni čas modernog i klasičnog baleta

Javni čas modernog i klasičnog baleta

Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – Studio Olena zahvaljujući saradnji sa baletskom školom „Dimitrije Parlić” iz Pančeva uspeo da oformi i prvo odeljenje baletske škole u Sremskoj Mitrovici. Časove vodi Svetlana Olena Rimac uz saradnju stručnog savetnika Svetlane Vučinić.

Nastava se održava u Sremskoj Mitrivici dok ispiti polažu u Pančevačkoj baletskoj školi.

Nataša Kević, Eleonora Jokić Runtić, Sandra Prokić i Katarina Čolić su prva generacija školovanih balerina grada Sremske Mitrovice. One su sad 4. razred baletske škole i ove školske godine završavaju nižu baletsku školu. Do sada su sve četiri bile odlične učenice, a cilj javnog časa je da se predstavi baletski program publici, a sa tim da se što više ljudi uputi u nastavu baletskog školovanja.

Biće prikazane vežbe kod štapa, sredina, skokovi i vežbe u špic patikama.

Specijalna gošća programa je Gabriela Teglaši Jojkić predsednik udruženja baletskih umetnika Vojvodine, koja će se publici predstaviti i kao bivši solista baleta Srpskog Narodnog Pozorišta, a ujedno i kao pisac knjiga ,,Balet da li se to jede” i najnovije „Pisma iz Portugala”. Publika će imati priliku da se upozna sa baletom kroz prikazne vežbe, a i pisanu reč knjige Gabriele Teglaši Jojkić.

Ceo program je osmišljen u saradnji sa Gradskom bibliotekom „Gligorije Vozarević” održaće se 10. oktobra 2019. u 19 sati u sklopu organizovanja proslave „Dečije nedelje”

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

IZVORsirmiuminfo
Prethodna vestObeležen 1. oktobar – Međunarodni dan starijih
Sledeća vestSavate klub “Ruma” najuspešniji klub u Srbiji

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here