Naslovna Srbija Javni poziv za kupovinu stanova za izbegličke porodice u Novom Sadu i...

Javni poziv za kupovinu stanova za izbegličke porodice u Novom Sadu i drugim gradovima

PODELI
Foto: 021.rs

Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru Srbije objavila je javni poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova na području 16 opština, koji će biti namenjeni izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske, koje do danas nisu rešile stambeno pitanje.

Kupovina stanova je deo Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, navodi se u saopštenju. Stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda i izbora najboljih ponuđača i to u Somboru, Šapcu, Šidu, Paraćinu, Odžacima, Boru, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Sremskim Karlovcima, Staroj Pazovi, Ubu, Novom Sadu i Beogradu. Javni pozivi su u toku, a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova u Beogradu je 26. avgust, u Novom Sadu 29. oktobar, dok je za preostale opštine rok 30. novembar ove godine. Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove iz javnog poziva. 

Javni pozivi su objavljeni na internet strani Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, Republičke direkcije za imovinu, Komesarijata za izbeglice i migracije i internet stranicama opštine, odnosno grada, kao i jedinica lokalne samouprave koje se sa njima graniče.

 Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, čiji je cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje. Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here