Naslovna Posao Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse

Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse

Foto: ilustracija

Na osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2020. godinu Opština Ruma raspisuje Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse.

Program stručne prakse podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje – kvalifikacija, radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, kada je to zakonom, odnosno pravilnikom predviđeno kao poseban uslov za samostalan rad u struci.

Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

Opština Ruma kroz program stručne prakse finansira, najduže 12 meseci, nezaposlena lica koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koje su stekla određenu vrstu i nivo obrazovanja ili koja su se stručno osposobljavala kraće od vremena potrebnog za polaganje stručnog ispita.

Pravo učešća na Javnom pozivu ima poslodavac iz privatnog i javnog sektora pod uslovima predviđenim Javnim pozivom.

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja, a najduže do utroška raspoloživih sredstava izdvojenih za ovu namenu.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odeljenju za finansije, privredu i poljoprivredu Opštinske uprave opštine Ruma na broj telefona 022-478-712 lokal 109 i u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Sremska Mitrovica na broj telefona 022-638-824.

IZVOROpština Ruma
Prethodna vestHajduk poražen u Dobrincima
Sledeća vestJKP INFORMATIKA: Hakerski napad na bitne servere stigao iz inostranstva

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here