Naslovna Srem Pećinci Jedanaest ispita – jedanaest petica

Jedanaest ispita – jedanaest petica

PODELI

Polaznici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje iz Pećinaca polagali su 20. juna u Muzičkoj školi „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici, kao vanredni učenici ove škole, razredne ispite iz solfeđa, klavira i harmonike. Kako nam je rekla Branka Savić muzički pedagog, znanje ovih malih umetnika iz solfeđa, teorije i instrumentalnog izvođenja ispitnog programa, ispitne komisije ocenile su najvećom ocenom.

„I ova generacija malih muzičkih umetnika početnika naše opštine impresionirala je profesore ne samo svojim znanjem i muzikalnošću, već i svim onim što ovakvi ispiti podrazumevaju. Ozbiljni, kulturni, lepo vaspitani ponovo su opravdali, kako svoje postojanje, tako i veliku podršku naše lokalne samouprave“ – rekla je Savić i dodala da sa radom nastavljaju i tokom leta i da se pripremaju za ispite u avgustu.

U junskom roku ispitima su pristupili i sa odličnim uspehom položili: Mila Cvetković – solfeđo i klavir, Branko Plavšić – solfeđo i klavir, Miloš Stanković – solfeđo i harmonika, Pavle Maričić – solfeđo, Marko Srdić – solfeđo, Dušan Plavšić – solfeđo i Dunja Srdić – solfeđo i klavir.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here