Naslovna Hronika JEDINI PREŽIVELI DEČAK SE OPORAVLJA Mališan koji je u stravičnom sudaru ostao...

JEDINI PREŽIVELI DEČAK SE OPORAVLJA Mališan koji je u stravičnom sudaru ostao bez brata i sestre je bolje, OTAC U TEŠKOM STANJU

PODELI
Foto: blic

Petogodišnji M. Ž. koji je povređen u utorak uveče u saobraćajnoj nesreći kod Novog Slankamena, kada su poginuli njegov stariji brat N. Ž. (8) i jednogodišnja sestra N. Ž, u stabilnom je stanju, dok je otac Milan Ž. (44) zbog problema sa disanjem prebačen u Institut za plućne bolesti Vojvodine.

Majka stradale dece Vanesa Ž. (34) koja je takođe povređena u nesreći, takođe je u stabilnom stanju i premeštena je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

Mališan, koji je jedini od troje dece preživeo stravičnu nesreću, smešten je u Institut za zaštitu dece i omladine Vojvodine i juče je prebačen na odeljenje.

– Dačak se oseća bolje, svestan je svega i pratimo stanje sa njegovom kontuzijom glave – kažu za “Blic” u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Šta je dovelo do nesreće u kojoj je živote izgubilo dvoje dece utvrdiće istraga. Prema saznanjima “Blica” veštačiće se da li vozilo bilio tehnički ispravno, da li su vozač i putnici bili vezani sigurnosnim pojasevima, kao i kojom brzinom je MIlan Ž. vozio, tragovi kočenja.. Milanu Ž. je posle prijema u bolnicu uzeta i krv da bi se utvdilo da li je u momentu saobraćajne nesreće vozio pod uticajem alkohola.

Za sada nisu poznati rezultati, a od njih zavisi da li će istraga ostati u nadležnosti osnovnog tužilaštva ili će predmet preći u više tužilaštvo.

Ono što je za sada poznato je da su Milan Ž. i njegova supruga Vanesa u utorak uveče iz Novih Karlovaca gde žive, sa svoje troje dece (uzrasta od jedne od osam godina) otišli u Stari Slankamen da se igraju, a da otac gleda turnir u malom fudbalu.

Kako je za sada poznato, kući su krenuli oko 23 sata, a na putu ka Novim Karlovcima njihov “reno klio” sleteo je sa puta u voćnjak.

Vozilo je udarilo u drvo, od siline udara se odbilo, a zatim nekoliko puta prevrnulo. U tumbanju utomobila devojčica i brat N. M, koji su sedeli na zadnjem sedištu, zadobili su smrtonosne povrede. Devojčica je preminula odmah, dok je dečak umro u Domu zdravlja u Beškoj.

Još se ne zna kada će mališani biti sahranjeni

Sahrana mališana još nije zakazana, pa za sada se ne zna da li će deca biti na poslednji put ispraćena u subotu ili dva dana kasnije. Roditeljima u sredu nisu znali da im je dvoje dece stradalo, a da li su im rođaci ili lekari kasnije saopštili najtužnije vesti koje otac i majka ne mogu da čuju, nije poznato.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here