Naslovna Posao Jednodnevna ruta najatraktivniji proizvod

Jednodnevna ruta najatraktivniji proizvod

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Opština Pećinci se i ove godine predstavila na Sajmu turizma u Novom Sadu. Turistička organizacija opštine Pećinci je, na štandu Turističke organizacije Vojvodine, predstavila kulturno-istorijsko nasleđe i prirodno bogatstvo pećinačke opštine, a kako nam je rekla direktorka TO Pećinci Ljubica Bošković, akcenat je i ovoga puta stavljen na do sada najuspešniji turistički proizvod – jednodnevnu turističku rutu, koja posetiocima omogućava da u jednom danu obiđu sve najatraktivnije turističke lokalitete u našoj opštini.

„Ova ruta se pokazala kao idealna za đačke ekskurzije i organizovane jednodnevne izlete, jer za samo jedan dan, uz dosta zabave i boravka na svežem vazduhu, posetioce vodi od krajnjeg severa do krajnjeg juga naše opštine – od Muzeja hleba u Pećincima, preko Svinjarske kolebe u Donjem Tovarniku i Aksentijevog kućerka u Ogaru, do Obedske bare i Etno kompleksa u Kupinovu“ – kaže Bošković i podseća da je od marta ove godine turistička ponuda u Kupinovu obogaćena električnim minibusom, nazvanim Zeleni zmaj u čast Zmaja Ognjenog Vuka, kojim se posetioci voze na dve linije po obodu Specijalnog rezervata prirode Obedska bara.

Bošković kaže da je ove godine pećinačka opštine predstavljena i kao izuzetna evropska destinacija u Srbiji.

„Naša opština je nedavno, u okviru projekta EDEN koji se realizuje u 16 evropskih zemalja članica ili kandidata za članstvo u EU, proglašena za jednu od tri izuzetne evropske destinacije u Srbiji, čime smo otvorili vrata za razvoj u svetu sve popularnijeg zdravstvenog i velnes (wellness) turizma, za koji pećinačka opština ima velike, još uvek nedovoljno iskorišćene potencijale“ – izjavila je Bošković.

Ovogodišnje Sajmove LORIST (lova i ribolova, sporta i turizma), od 2. do 6. oktobra na Novosadskom sajmu, posetilo je 35.000 ljudi, a svoju ponudu je predstavilo preko 500 izlagača iz 20 država.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here